Tuesday, December 27, 2011

Andi's Tourni !!



Assalammualaikum W.B.T
wahai Readers yg Cute2 n Hensem Sekalian


Haloo ?? Sehat ?? .. jangan laa saket .. mana best baca blog farah nanti hihi .. sori laa .. sejak dua menjak tiga menjak nii farah x selalu update blog dah .. 
buzy baa ging .. dengan assignment lagi .. kelas laa .. training laa .. penat dowh !! haha .. 
ok2 .. post kali nii farah nak story pasal last week punya activity hihi .. 
weehh .. korang mau tau kaa .. last week kan .. farah pegi BRUNEI !!
BEST DOWH !! .. haha sory terexcited pulak :P .. alaa bukannya selalu ponn kan :P


okla oklaa .. meh farah story dari mula yaa :P .. 
story ini dimulakan dengan BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM ~

15/12

Pukul 5.30 kitorang dah gerak mau go to MIRI.. 
naik bas UITM laa .. sangat2 laa sleepy .. 
dah laa x tido .. tengok movie jak haha .. 
tapi memang puas tido laa sepanjang jalan tuu .. 
1st station is USA .. bekpes jap .. then terus lagi .. 
nasib baik laa dalam bas tuu ada tv n boleh tengok movie hahahah .. 
kalau x .. memang boring sangat2 laa .. 
tapi boring jugak if ceta yang dipasang tuu x best :P .. 
lunch pulak kitorang stop kat bintulu .. then jalan lagi sampai MIRI ..  
tapi ni area MIRI yang pekan2 jak .. bukan tempat kitorang stay .. 
drebar nak rest jap .. pastu a few hours macam tu baru laa sampai kat destinasi yang dituju :P .. 
tempat yang kami stay tu nama dia KAMPUNG SUKAN (ntah laa lupa dah haha) .. after letak barang2 suma .. kami keluar p diner .. 
best laa MIRI rupanya .. 
lagi happening dari KUCHING (hihi sori orang kuching :) ) .. 
banyak mall n semuanya best ..
so in conclusion (cheewah mau jugak conclusion haha) ..
even penat 1 ari jak dalam bas tapi keseronokan ada di situ huahuahuahua :P


16/12

Planning pagi nii is mandi kolam .. so besiap semua terus gerak ke kolam renang .. sampai kat sana memang hampa laaa .. coz kolam renang tutup hahahaha .. kejamnya dunia :P .. x dapat mandi kolam, kitorang just main frisbee jak laa kat luar stadium .. bila dah puas main kitorang balik laa ..
petang tuu kitorang friendly match dengan team dari CURTIN .. our 1st friendly match ok .. nervous laa jugak .. tapi best laa ..
pastu ujan lagi tuu .. lagi laa best main and layout hahaha ..
after main kitorang ambik gambar together-gether dengan team CURTIN ..
pastu leader dorang punya birthday ari nii .. so dengan xtau malunya team ultras yang lelaki nii pegi angkat dia n kasi guling2 di padang hahah ..
kesian dia baa .. nasib laa birthday time kitorang ada hahahah ..
then c lanut pulak kena pailing .. celebrate dia jadi kapten hahah .. gila laa kena pailing 30 kali (betul ka tuu ?? haha)


17/12

Yeah ! pegi pantai !! .. dah lama x pegi pantai .. kadang2 konpius jugak aku .. nii pegi tournament kaa atau enjoy hahahah .. tapi kitorang memang enjoy laa .. semuanya sporting .. 4 kali aku main .. 1st game besa2 jak .. main ganti2 main .. time dorang main frisbee tuu aku apa lagi .. main pasir laa haha .. memang dah set nak main pasir bila sampai pantai :P .. pastu disuru main pulak .. team dengan abg adib, abg fitri n amal .. sepa menang ganti team lain .. so kena menang laa if xnak penat main hahah .. nasib menang hahaha ..
2 kali menang woo .. nama team kami YELL hahah .. pastu kaum adam yang main pulak .. yang kaum hawa pulak main pasir .. kami tanam MEM hahaha .. tinggal kepala lagi yang dinampak hahaha .. nanti korang tengok gambar dia kat FB aku ok hihi .. pastu aku ada buat Gunung .. boleh pulak aku salah cakap  .. suppose gunung sejinjang .. tapi aku kata gunung SEJINJING .. hahaah konpiden jak aku cakap :P .. hoho now turn kitorang pulak main .. team aku ada nabil, kak momoi n amal .. kitorang kalah dowh .. 3-5 hahahah .. tapi anyway best sangat2 .. you rawk guys !!!!


18/12

Its time to go to Brunei Darussalam ! yeah .. arini excited+nebes :P ..
subuh dah chow .. nak check pasport lagi kat imigresen .. so dalam bas jak laa time untuk kitorang mencukupkan tidur .. tapi excited sangat nak pegi brunei sampai x dapat tido .. masuk Brunei jak terus x dapat tido haha ..
ni semua pasal jakun laa .. yalaa .. kan pestaim keluar dari negara Malaysia (luar negara laa sangat haha) .. alaa suasana dia macam biasa jak ..
tiada yang spesel pun .. jalan raya pon lengang jak ..
x busy macam Malaysia ni hihi .. ok pastu kitorang kena suru pakai buut terus .. coz game dah mula sebenornya kat tempat tournament tuu ..
sampai jak kat padang, letak barang terus turun main ..
gila laa tiada stretching (alaa tapi time training pun manada pernah warm up and cool down hahahaah) ..

so ni laa result kitorang sepanjang tournament tuu

1st game (Ketupat) >>  8-0
2nd game >>  8-1
3rd game >>  11-
Semi final >>
Final (Borneo) >>  9-8

wahahahaha x ingat laa wei .. nanti dah ingat balik aku edit yaa hahah

1st game tuu memang nervous sangat2 .. tapi nasib baik laa ..
player yang aku guard tuu x aktif sangat .. player yang dari Borneo tuu jak yang agaks susa sikit nak jaga .. dorang pandai cutting nii even x laju lari hihi .. ada 1 benda lawak .. time aku guard player dari Borneo tuu .. boleh pulak dia stop lari jap just untuk tegur aku terlalu guard dia sampai dia x dapat disc hahahaah .. lawak2 .. aku just kata macam nii jak " oo sorry2 .. i dont know .. im just a beginner" .. hahaha dengan muka innocent lagi tuu :D .. pastu tengok geng kat luar padang n ketawa hahahaah ..
lawan dengan Borneo memang fight laa .. sampai semua hampir x larat nak lari dah .. tapi beperang habis-habisan jugak laa .. nasib baik x give up .. korang bayangkan laa kitorang dah tinggalkan 4-0 .. then dorang boleh kejar sampai jadi 7-7 .. gila2 .. hampir2 lagi nak give up tau .. sampai aku dah xnak tengok dorang main .. tapi bila kitorang dah menang .. player pempuan semua hug2 sambil nangis2 .. hahahaahah time tuu memang x peduli laa beb ..
pastu nangis2 sambil cakap " 1st game kita nii kita JUARA !! .. x sangka laa .. tengkiu semua " .. hahahaha lucu jak bila ingat semua time tuu ..
korang nak tau x apa kitorang dapat ?? dapat disc woooo .. nak tengok ? .. nanti tengok kat bawah ek hihi .. 1st disc untuk 1st tournament tau haha ..
abis jak semua kitorang terus balik MIRI jugak ari nii ..
then kat hostel yang kitorang stay tuu .. kitorang buat post mortem jap ..
semua kena cakap sumthin .. adoii ini yang melemaskan dirikuu hahah ..
tapi abg dicq jugak laa yang lawak .. ayat yang amat popular keluar dari mulutnyaa "YA BODO! NAMANYA!!" hahaha ..

19/12

Jam 4.30 dah bangun .. adoyaii .. ngantuk gilaaa !!! ..
ari ni dah nak balik uitm ..
janji jam 5.30 nak chow .. kononnya laa ..
kaum adam tuu laa lambat bangun .. sampai tertido2 dah tunggu dorang hahahah ..
last2 pukul 6 baru jalan haha .. terbaik laa ..
then singgah kat bintulu jap ..
brekpes .. majoriti makan roti canai hihi ..
pastu singgah kat Sibu pulak ..
kat situ kitorang lama sikit .. lunch ..
after lunch sempat lagi main frisbee .. pantang nampak area luas kan ?? hahaha ..
memang gila frisbee laa kitorang :P ..
pastu kan korang nak tau .. ada sorang senior nii namanya abg DICKSON ..
dia nii memang selalu jeles dengan aku .. hahaha ..
boleh pulak dia tumpahkan aiskrim kat baju aku .. waaaaa ! sedihnya !!
x sama dah baju dengan yang lain .. sampai hati abg DICQ !! HAHAHA
next destination is USA .. last tempat yang kitorang singgah ..
yang lain dinner .. aku beli burger jak .. malas nak makan ..
dalam bas tuu boleh pulak datang sot dorang semua nii ..
macam2 lagu digubah .. abis rosak lagu2 yang ada kat Malaysia ni hahahah ..
x dapat tido aku dibuatnya :P ..
sampai kat UiTM pukul 10.30 pm macam tuu ..
after shake hand, semua pon bepecah ..
sedihnya .. hihi padahal semua pun tinggal kat Sarawak :P

Jum layan gambar pulak !! :P

Mau jalan2 hihi

Time ni nak pegi mandi tapi kolam renang tutup .. haha so kecian :)

After final game with Borneo team .. we're friends yeah! spirit of the game ..  thats why i love this game :))

Boulevard Miri .. yeah !!

Lihat laa muka2 kegembiraan dapat disc free haha .. congrats guys !!

semua orang happy .. yeah !!

Andi's Tourni !! combine ..

i love this picture .. thnx to boboboii :))

Take picture together with Borneo team .. they're gojes !! :P

membuang masa di Beach (Miri) .. haha 

yaw ! itu dia MVP (Most Valuable Player) .. yg baju biru tuu abg naj a.k.a abg boroii hahaha .. kuning tu pulak RINA .. dari team Borneo .. congrats :))

Kami kawan haha

boring di immigration .. so isi masa dengan take picha !! haha

Ultras & Curtin !!

We are the champ !!

Sibu marii !! tengok tangan orang2 di belakang tuu .. memang x aaaaa hahah

ini laa background my lappy .. hihi

nak tengok lagi ? .. jangan risau .. ada banyak lagi gamba :)) .. click SINI ..
(sorry x tersusun hihi)

Video game kitorang pun ada .. sila laa tengok .. tapi make sure internet korang laju .. nanti tunggu lama pulak hihi :)) .. tengok kat sini ..


PLAYER ULTRAS 2011 (ANDI'S TOURNI)

LINE 1
mem


justine


naj
boboboi


adib



azuan


alda

momoy

nabilah


LINE 2


mail

alzrie

dickson


razi


nadiah

amal

mira

naju








ok laa thats all !! paipye :))

Saturday, November 19, 2011

Good Bye Sabah tercinta :((

Assalammualaikum W.B.T
wahai Bloggers yg Cute2 n Hensem Sekalian



Ok pagi-pagi lagi aku dah dibangunkan.. 
macam biasa laa.. 
kalau di sabah paling lambat bangun pon pukul 8 haha..
 dan aku teramat mengantuk ok..
oleh sebab aku x bangun-bangun..
ibu pon kata "kau mau ikot kaa pegi tamu ?. kalau kau xmau ikot kau tinggal sama adik-adikmu laa"
wahahaha..
kalau bab itu aku x mau laa tinggal..
xmau lagi jadi babysitter..
hahaha..
so dengan segera aku siapkan adik-adikku..
pastu aku pulak yang besiap..
semangat dowh kalau nak bejalan nii..


kami sekeluarga jalan-jalan di Tuaran..
ee bestnya..
lama x jalan sama-sama..
hihihihihi..
first kami brekfast dulu di kedai uncle..
adik my ayah baa..
suda siap mamam kami duduk-duduk jak..
my ayah pulak story mory dengan seorang lelaki yang agaks tua sedikit laa..
ceta pasal bisnes baa..
naa malas laa kami menunggu..
my ibu, aku and my lil sista jalan dulu..



Kitorang bertiga jalan2 kat Tamu (pasar minggu) ..
tengok2 tudung laa ..
tapi tujuan utama cari bahan2 masak untuk ayam masak rendang .. 
pusing2 kami cari bahan2 tu .. 
then jeng jeng jeng .. 
kami tejumpa mangga !!
my fevret ok ..
dah lama nak makan ok ..
so dengan segera n xtau malu aku ambik n suru ibu bayar hahaha ..
berliur aku tengok mangga tuu .. 
x sabar terus nak balik rumah haha ..
kami teruskan lagi jalan2 ..
tiba2 kami tenampak benda hijau tuu dari jauh ..
tadaa !
durian !! hahah
aku pon pujuk ibu belikan durian putih tuu ..
hihi .. jarang baa makan buah tuu ..
1 bijik jak kami makan .. 3 ulas sorang jak ..
my lil sis pon melahap jak hahaha ..
comey jak dia .. rindu kau auni kihkihkih ..
after that pegi beli ayam pulak ..
alaa ..
ayam dalam plastik tuu jak ..
xkan mau beli yang masih idop kot ..
agaks2 laa beeee hahaha ..
xlama pastuu ayah call laa ..
nak balik dah ..
nanti karang lambat pulak nak antar aku pegi airport ..




after dah siap2 makan semua .. 
(malas laa mau story pasal di ruma yaa .. nanti sampai 5 tahun x abis hahaha )
aku pon angkat semua barang2 ..
mintak kazen mazen angkat barang ..
aku angkat yang ringan2 jak hahaha ..
kejamnya ..
1 family antar aku pegi epot ..
kesedihan mula menyulubungi diriku ..
hahaha geli geleman aku weiihh ayat atas tuu ..
b4 that kitorang ambik aunty (adik ibu) dulu ..
aunty mau bagi lens baa tuu ..
dia suru aku jual sama kawan2 di sarawak .. 
hahahahah sot my aunty tuu ..
then kitorang pegi minum2 dulu kat restoran yang agak bedekatan la dengan airport ..
awal lagi time tuu ..
ok yang funny nya my lil sis (auni) tiba2 terkencing ..
sebelum ni langsung x pernah .. 
abis basah seluar my ibu hahaha ..




Cuaca time tuu memang laa ..
golap golita ..
balik2 aku kata " delay laa nii " hahaha ..
mengharap laa kan coz aku x puas lagi nak spend time dengan family :'( ..
on the way pegi epot pon ujan dah lebat sangat ..
traffic jam lagi tuu ..
memang tension laa time tuu ..
dah laa lambat ..
pastu time nak check in pon ada orang nak buat hal ..
aku dah lama baris nii senang2 jak family banglaa nii potong line ..
mau jak aku langgar dengan troli aku time tuu .. bengong !
umm part boarding nii laa aku lemah ..
aku x sanggup nak tengok family aku lagi ..
if dah masuk tuu aku xkan tengok dorang lagi ..
sedih weh ..
dah laa time aku dah masuk tuu ibu call lagi ..
lagi laa tambah sedih ..
macam mau x mau jak aku pick up call ibu :( ..






nii laa last gamba aku snap kat epot b4 ako boarding .. sedihnyaa :(






ok laa thats all .. paipye !! :))

Friday, November 18, 2011

Sedihnya Meninggalkan Rumah :'(

Assalammualaikum W.B.T
wahai Bloggers yg Cute2 n Hensem Sekalian



Hari ni aku telah meninggalkan rumah kesayanganku .. tempat aku dibesarkan .. tempat aku tinggal sepanjang persekolahanku dari pra-sekolah, sekolah rendah dan sekolah menengah ( napa laa emo sangat aku kali nii .. bukannya x pernah tinggalkan rumah pon hahahaha ) .. ok2 .. mula2 parent kata tengahari nanti baru chow .. so aku kemas barang pon baru tadi pagi .. hihi sebenarnya aku malas nak packing laa .. kalau aku packing barang tuu .. hemm .. rasa macam nak bawa saja barang2 aku yang ada kat dalam rumah tu .. beg pon aku dah tukar dengan beg yang tiada roda .. malas laa nak bawa beg yang ada roda tu .. berat .. yela .. belum lagi isi apa2 kat dalam tuu .. dah berat sedia .. malas laa nak pikir2 kalau terlebih muatan kat airport nanti .. so aku mengambik keputusan untuk menukar beg dengan adikku .. hahahaha .. 




Sebelum aku packing barang tuu kan .. aku cuci kain .. ibu yang suru .. supaya tiada kain yang tinggal kat rumah yang x dibasuh .. so dengan malasnya .. aku cuci laa .. dah laa guna tangan kan .. tapi sebelum nak g cuci tu .. aku pandai2 laa menggatalkan tangan untuk mencuba mesin basuh tu if berpusing or x .. first time aku try, hidup pulak .. selalunya x .. then aku try lagi yang kali kedua .. hidup jugak .. haa! apa lagi .. aku sumbat laa washing machine tuu dengan segala kain yang nak dicuci .. bukan main senyum lebar lagi aku masa tuu .. hahaha .. alaa bukannya apa .. aku nak basuh pinggan lagi .. so jimat laa masa sikit kan :P .. 




Ibu dah balik dari sekolah .. so now tinggal tunggu ayah lagi laa .. tunggu punya tunggu x jugak sampai .. aduiyai .. sampai tertido-tido dibuatnya .. sempat masak kuih and minum petang lagi .. lebih kurang pukul 4 macam tuu baru laa ayah sampai .. itu pon kitorang x sedar pon yang ayah dah kat depan rumah .. yela .. selalunya bising keretanya tu .. tapi tetiba senyap pulak .. hemm patut laa .. ayah guna keta lain rupanya .. kelisa kaler hitam .. so apa lagii .. kelam kabut aku dibuatnya .. nak mandi laaa .. angkat barang laa .. aduii .. 




Bila semua barang dah angkat .. aku bersama 2 orang sang pengacau sempat laa jugak snap2 beberapa gambar .. 






Haa nii dia keta tuu .. actually nii keta my uncle .. adik my ayah .. dia pinjam coz keta ayah  yang prado tuu agak sewel sikit .. pandai goyang2 .. macam menari saja kitorang kat dalam keta tuu :P







Huahuahua .. my lil sis .. satu2 nya adik perempuan ..  tengok tuu dressing dia .. all pink kan .. dia nii memang fanatic pink .. korang jangan ............. tengok tu betapa bahagianya dirinya itu :P





Ini laa dia sang2 pengacau aku tuu .. dorang nii .. x ngam sebenarnya .. kalau boleh tiap masa bergaduh ..  aku pon xtau laa .. tapi ada masa tuu boleh pulak main kejar2 and main hide n seek pulak .. entah laa .. tiap hari kalau aku x marah diorang nii kan memang x sah .. macam ibu tiri saja aku kat rumah .. hahah





Upsii ! .. terselit pulak muka aku kat sini kan .. alaaa  .. dah nama blog aku .. opkos laa mesti ada muka aku kan  .. kalau tak  xkan blog dorang si sang2 pengacau nii kott :P




Bila dah ready semua .. kitorang pon chau chin chau laa .. paipye rumahku :'( .. 





Ok perut kitorang dah lapar .. so singgah ranau jap untuk diner .. then teruskan lagi perjalanan ke rumah nenek iaitu .. KAMPUNG KAULUAN kat TAMPARULI .. sampai rumah nenek kira2 pukul 10 lebih macam tu laa .. ngantok gilerr laa .. dengan segera aku tukar baju tido .. atur2 tempat tido .. ingatkan boleh laa terus tido kan .. hemm rupanyaaaa .. buat susu adik laa .. kemas barang laa .. masak air laa .. aduii .. terus x jadi nak tido ok .. sebelum tido tu akmi tengok tv jap .. entah laa apa tajuk dia tuu .. lupa laa .. ceta dia pasal klon2 orang .. best laa jugak hihi .. malam nii aku tido dekat si aunii .. ibu yang suru .. last nite bersama dia kan .. cian dia tuu .. balik2 aku marah hihihihi




ok laa itu sejaa .. harap korang terhibur !! paipye !! :P







Wednesday, November 16, 2011

Kehidupan rutin seharianku sebagai seorang penjaga rumah dan babysitter



Assalammualaikum W.B.T
wahai Bloggers yg Cute2 n Hensem Sekalian





Ambuih bukan main panjang lagii title tu kan .. alaa bukannya selalu pon .. baru sekali .. nanti panjang lagii hahaha .. ok2 sebelum aku terpesong ke arah yang lain .. bagus aku story apa yang aku nak story ok :))



Setiap hari aku akan bagun pukul 6 lebih bcoz my ibu and lil bro go to school ( aku memang tension gilerr laa .. langsung tak puas .. mimpi tak abes lagi dah bangun .. ) .. so tinggal aku and lil sista saja kat rumah .. 



First thing after bangun is basuh pinggan .. then jemur pakaian .. kemas tempat tido ( selalunya orang kemas tempat tido dulu baru buat keja kan .. tapi aku lain sikit .. haha ) .. lepas tu aku buatkan si auni ( lil sis ) susu dulu .. pastu rilek sikit sambil online sampai bila2 yang aku nak haha .. 



Kalau makan pulak aku malas nak buat .. maybe itu laa rahsia kekurusan aku ( haha perasan ) .. selalunya aku akan makan bila lapar saja .. if lapar buka saja icebox .. confirm ada makanan .. sambar saja mana2 makanan yang ada kat dalam tuu .. 



Ok. bila ibu and audi (lil bro) dah balik, aku tak masak pon haha .. masing-masing cari makan .. audi pon dah pandai masak .. bagus2 .. kurang laa kerja aku hihihihi .. Jam 2 begitu aku selalunya tido .. tapi kalau tak sleepy aku online laa :P .. then petang sikit kira2 pukul 4 macam tu aku masak kuih untuk minum petang .. 



After minum petang aku and my ibu go to basuh kain .. machine basuh rosak so aku and ibu laa jadi machinenya haha .. memang hari2 laa aku exercise tangan .. memang tak heran laa kalau aku tumbuk orang nanti tebuang jauh2 hahahaah .. abes basuh kain aku masak nasi and mandikan si auni .. pastu aku rilek jap .. tunggu ibu masak and makan .. after makan baru laa aku mandi (itu pon aku mandi air panas .. sejuk dowh air kat kampung nii .. hahaha ) .. Lepas mandi aku tengok tv dulu .. if teda yang best aku apa lagi .. online laa .. sampai tengah malam hahahaha



Soo itu laa rutin harianku .. sepanjang aku kat sabah .. ini laa yang aku buat .. sungguh, amat dan sangat memboringkan ?? .. macam menyesal pun ada jugak balik sabah nii hahaha .. woi woi tak baik tau .. besyukur laa dapat balik .. ada lagi yang tak dapat balik jumpa family .. so jangan sia2 kan peluang ini untuk meluangkan masa dengan orang yang tersayang :)) .. my ibu said .. 
" daripada kau kerja sana .. bagus lagi kau jaga adik kau and tolong ibu buat kerja .. lagi banyak gaji yang kau dapat nanti " .. 
hihi terus diam saja laa sambil senyum2 hihi ..



Ok laa itu saja story aku kali nii .. harap korang terhibur ! .. kalau sudi silaa komen :)) .. paipye !!

Tuesday, November 15, 2011

si Farah Buat page .. macam artis la pulak !

Assalamualaikum w.b.t
wahai bloggers yang cute2 n hensem2 sekalian ..







Ececeh .. mcm best jak title tuu kn hahaha .. korang mesti x se'excited aku kan .. yelaa .. ni pestaim ok .. :))

Ok2 ceritanya bermula begini .. 

Semalam kan .. aku lambat tido (tapi hari-hari aku memang lambat tido pon :P) .. entah laa .. mata x ngantok lagi .. so dengan rajin laa aku menziarah page-page orang kat FB tuu .. sedang sebok belek-belek page orang tuu .. tetiba pulak aku terasa nak buat .. macam best jeww aku rasa :)) .. so aku pon buat laa .. nak try laa konon .. buat punya buat finally jadii .. so ini laa hasilnya .. tadaaaa !



Ok tak ?? hihi .. alaa baru lagii .. banyak lagi kena urus hihi .. yang like pon x banyak .. yela aku nii bukannya artis pon orang nak like-like :P .. 

Yang aku invite pon rakan sejagat sahaja .. ni di antara komen-komen mereka haha .. 









Nii kat atas semua ni kawan aku jugak .. macam-macam la dorang nii :)) .. tapi xpa .. yang penting dorang always support aku .. thanks guys :))


Yang belum like tu sila la meringankan jari-jemari tekan butang like ek ..
kat mana ? ni hah kat sini Farah Najwawa Azmi ..
dah like ? makaseh banyak-banyak .. sayang korang :))


Ok laa .. thats all .. paipye !!!!

Sunday, November 13, 2011

Aku Jatuh Cintaa !!

Assalamualaikum w.b.t
wahai pembaca2 yg kiut2 n hensem2 sekalian :))


nii farah nak story sikit .. jom check it out :P







Tadaaaaa !! .. ni laa mamat yg aku suka nii .. tiba2 terjatuh atii pulak .. aduiiii .. susa laa mcm nii .. confirm x tido mlm nii .. 

Perasaan ni timbul apabila diriku menonton filem BINI-BINIKU GENGSTER td pg .. (ayat tuu xleh blah hahahah) .. dah byk filem dia blakon tp x jgk jatuh ati .. nii tiba2 td rasa suka pulak .. padahal bknnya hensem sgt pon kn (haha sory abg sam :P) .. tp watak dia tuu yg membuatkan hatiku cair hahahahaha .. bengong !! .. apa kena dgn farah nii :P .. angau dgn abg sam nii .. 



I LOVE YOU ABANG SHAHEIZY SAM !!!!!!!!


ok laa thats all .. paipye !!!  

Friday, November 11, 2011

Sorry I'm Not Ready Yet ..

Cheewah title tuu .. bkn main lg kan .. ckp omputih tuu hihihi .. ok2 farah xnak ckp memanjang lgii .. straight to the point laa ek :P ..



Korang perasan x kat post2 yg lalu farah kejap btudung n kejap x btudung ??

Haa pasal tuu laa farah nak story kt post nii ..

Um farah x redy lg nak btudung sepenuhnya .. bknnya apa .. farah tau pasal dosa2 n aurat segala tuu .. tp farah nii bknnya alimm sgt .. solat ponn bknnya penuh ponn .. kdg2 solat subuh jak .. kkdg x solat langsung .. hurmm .. jgn tekejut laa ek hihi .. dah ckup jujur dah nii ngn korg :)) .. farah pkai tdung spenunya pon mcm xda guna jgk kn .. farah bkn saja nak ceta pasal nii dgn korang .. bkn nak tarik byk folower .. just nak bgtw awal2 spya korang x ckp2 yg farah nii pmpuan itu laa .. ini laa .. jgn ckp blkg ekk .. x baik .. dosa tuu hihi ..


Nii farah nak bg contoh ekk ..

contoh 1 ::  Perempuan bertudung sepenuhnya yg tutp aurat semua .. kuar ruma btudung .. gmba dlm fb, twitter, blog, fs n etc .. semuanya betudung .. xda yg free hair .. semua org mesti akan ingt pmpuan jenis nii alimm kn .. sopan santun .. prangai pon ok .. tp byk kes2 kena tngkap khalwat pmpuan yg btdung kn ????? .. d semak laa .. hutan laa .. tndas laa .. rumah laa .. hotel laa .. betul x ?? .. tp bukannya semua pmpuan btdung mcm tuu .. certain org laa yg dah xtau nak pikir tuu .. sorry laa if kasar cara farah story nii ek :))

contoh 2 :: Perempuan yg x btudung .. pkaian x ckup kain .. sluar n bju ketat .. sosial sna sini .. korang msti benci dgn pmpuan jenis nii kn .. kata bitch laa .. slut laa .. ntah mcm2 lg laa gelaran d bg .. tp ingt .. kdg2 dorg nii lg baik dr yg btudung tuu .. at least dorg nii x hipokrit ok .. bkn nk menyokong .. tp realiti :))


Farah x sokong mana2 pihak pon .. just nak bg beza jak .. farah nii memang dah niat nk btudung .. tp bkn permenantly laa .. if besukan tuu farah x pakai laa .. x biasa laa lg .. tp tgk keadaan laa .. ibu n ayah pon x kata pa2 jgk .. semuanya dr diri farah .. xkn nak pksa2 kn .. nnt x ikhlas pulak :))


Insyaallah kawin nnt farah akan betudung sepenuhnya .. xmau bukak2 lg .. :))


ok laa .. thats itt .. hope korang x terasa atii ek .. sorry :)) .. paipye !!!!
   

Saturday, November 5, 2011

Timbang Blog & Harga Blog

ASSALAMUALAIKUM W.B.T


Tadi sy blogwalking jap .. tiba2 rajin pulak sy pg skodeng blog orang hihi .. then sy pon terrnampak 2 benda yang best ..  nii ada kat bawah nii ..


Ni kita leh tau berat blog kita macamna .. if berat ssgt .. korang buang laa apa2 widget yg x patut kat blog korang tuu :) .. nak try ? go to this link ..




Yang nii pulak berapa harga blog korang .. saya murah jak .. korang punya mesti lg mahal kan ? hihi .. nak try jugak ? .. pg link nii ..




Best x ? haha .. alaa myb bg korang x best .. tp bg sy best :P .. besa laa .. sy nii agaks ketinggalan ckit pasal blog nii :) .. 

If nak tau lebih lanjut sila laa pergi ke Blog NabilaMedan .. dr dia laa sy dpt benda nii hihi .. :P

ok laa thats all .. paipye !!