Wednesday, January 26, 2011

First Aid ~

        Wednesday, F2

Group member : joey, fira, luqman, adam, ocie
(Presentation)
Group joey sampai dulu kat kelas . dorang susun atur meja n kerusi . then panggil satu satu kumpulan masuk kelas . 1st group opcos laa kami . group ORIENTEERING ehem ehem hihi . then follow by the other groups . baju kami pulak organizer tetapkan for dorang is baju fakulti n ditambah dengan mask yang penutup mulut tu . kami pulak baju team building . tp bukan suma jugak pakai . abah x pakai . abah pakai bju formal (kemeja) . ok for intro, c joey yg mulakan . awal2 lagi dah tanya . dia tanya apa tu GCS . punya la kepayahan kami menANSWER tapi x jugak dapat answer . bila xda yang dapat jawab dia pun bagtau la . jwpnnya glascow coma scale .
utk topic seterusnya duty of a 1st aider is luqman toyol haha . yang ni ada lucu sikit . dalam slide tu cardiopulmonary tp dia sebut cardiovascular hahahahahahahahahahaha . hampir terburai segala usus n kidney kami ketawa hahahahahahaha . next is adam . dia explain utk general rules of 1st aid treatment . cian dia kena flu . sepanjang kelas tu dia x buka la . member dorang yg lain buka coz mengganggu utk mengEXPLAIN kami hihihi . apa lg kalau joey haha . pastu slide untuk DRABC, TOTAPS, CPR, RICE joey lg . kali ni mira n liza di tanya . x tejawab dorang klau joey yang Tanya hahahahaahahahah . kali ni ada video . video mcmana nak buat cpr untuk bayi, kanak2 n dewasa n video totaps . pastu joey tnya lagi apa tu totaps . kush n nazrin apek dapat gula2 coz dpt jwb hihi . ful means totaps is t= . o=observe .. t=touch . a=active movement . p=passive movement . s=skill test . 1 lagi word RICE . joey tnya lagi . memang joey ni gila kuasa la . balik2 dia jak yang Tanya n becakap . xnak kasi chan member yang lain . nak markah tinggi dr madam la tu hahahahahaha . crazy power bilang c kush hahahahahaha . ok kali ni c adib lg yg dapat gula2 cuz dpt bg jwpn apa tu rice . full means rice is r=rest . c=compression . e= . kali ni video untuk rice pulak .
pastu untuk topic items in 1st aid kit, fira yg explain . fira bagi tgk suma barang yang ada dlm 1st aid kit tu . fira Tanya 7 things yg terdapat dlm 1st aid n adib yang jwb suma . adib memang crazy power mcm joey jugak hahaha . 2nd last is stretcher . c joey lagi yg explain . naa kana pa ku bilang memang crazy power baa ini orang . dia bagi tgk cara angkat srtcher yg salah n betul . vdeo yang angkt strtchr salah tu lucu sgt2 haha . last skali ocie yang explain . safety n rules and conclusion . cian dia last baru muncul n kluar suara dia . lama c adib tgu hihi . best presenter is luqman .. yeah !
 (Practical)
Group dorang ni best dari yang lain coz dapat buat presentation n practical trus . x wasting time lagi . James, Amirrul and wan bedwi jd volunteer . luqman jadi pesakitnya . dorang just buat practical untuk stretcher jak coz masa x cukup . tu la joey gila kuasa kn . bnyak ckp sgt hihi . dorang juz teach mcmna nak angkat strchr n letak stretcher yang betul . last skali kitorang ambk gmbar dorg 1 group . pantang la tu kena ambk gambar haha . by the way guud job guys . J


haa ni laa member2 group 1st aid..dr kiri adamociejoey,luqman n efiirah ..

0 Suka Bebelan Si Farah:

Post a Comment

Kalau Berani Komen Laa :))