Thursday, May 5, 2011

Kayak ~


(29/1/2011) Saturday, Reservoir And Waterfront
Yahoo ! ~ . ni la aktiviti yg dtunggu2 . x sabar mau naik kayak . jam 7.30 am kami dah kmpul kat uflor . suma org bsmngat . awal smpai . tp klau p kelas lmbat haha . pastu naik bas p reservoir dlu untuk teori kayak .
RESERVOIR        
Pukul 8 lebih kitorang selamat smpai kat RESERVOIR . ingtkn tmpat tu tasik jak ada rupa2nya tmpt rekreasi . best oo tmpt tu . cantik n bersih . madam lum smpai lg . madam kata jam 9 bru kumpul . kmi smpai awl sgt . kmi pun apa lg trus p 7 eleven beli mamam . lapar baa hahahahaha . pastuh kami p timbang berat . ada kakak dr entah persatuan mna tu, p bagi kami kertas kecik psal kesihatan . kmi pn p timbang jak la . tp best la jgk dpt tau lemak brapa dlm bdn, air dlm bdn n mcm2 lg la . then dia terangkan yg kmi ni overweight or x . sihat or x n byk lg laa . x lama pastuh madam yg dsayangi pon smpai hihi . kmi pn kmpul d tgh2 dpn tangga . d situ jgk la kmi kena bg bju kayak . kaler kuning baju kmi oo . cantek . terbaik dr SR haha . after tukar bju kyak, kmi pn kmpul smula n dgr explanation dr suami madam iaitu En. Majais Bujang . Dia explain suma psal kayak, termasuk la history kayak . best dgr explanation dr husband mdm ni . ada lawak siikit hihi . pastu pen. Jurulatih yg lain pulak bg explanation pasal kayak jgk tp yg dorg ni dgn kayak skali buat explanation . dia bgtau anatomi kayak, cara angkat kayak jarak jauh n dekat, cara msuk kayak org blkg n org depan, cara masuk kayak d jeti n tepi sungai n kluarkan air dr kayak . lpas dorg explan n show smua yg berkaitan . kini tiba la masanya kmi yg buat hahahahahahaha . part ni best . smua wajib melakukannya haha . 1stkmi angkat kayak jarak dekat n jauh, 2nd kmi buang air dr kayak n 3rdkmi msuk dlm kayak dgn cara d jeti n tepi sungai . sy pulak b’partner dgn c KUSH . satu2nya mix partner haha . tp xpala . selamat lg klw partner dgn lelaki kn J . after abis suma kmi buat kmi pn dsuru rest beberapa mnit utk buat water confident nnt . kmi pun apa lg . mulakan la langkah utk bgmbar . ambk kesempatan dlm kesempitan kata org2 muda skrg :P . after 30 minutes kmi d suru get ready utk buat water confident hihi . smua pn cbuk pkai safety jacket . yg lain mau jgk jacket yg persatuan kayak punya baa . mentang2 yg fakulti punya buruk haha . lpas smua siap . kmi d bahagi 3 group . stiap group ada 9 org . kmi 1st group . bikin begegar la jgk . tkut pn ada hepy pn ada . apa ndak tkut klaw tgk tasik tu kaler dia mcm milo haha . mnatau ada yg ngap kaki kmi J . tp Alhamdulillah teda pa2 jgk . kmi d suru buat bulatan, pegang tgn n baring atas air . kasi terapung diri . pastu menyelam d bawah kayak . best ba biarpn air tu x bersih sgt J . lpas tu kn abg2 instruktor buat demo mcmna kasi tbalik kayak n naik kayak klau capsize . lpas tu kmi pulak yg dsuru buat . tp malangnya a few partner jak yg dpt buat coz msa x ckup . mdm kata nnt x ckup msa nak buat xpdc kat waterfront nnt hihi J . so kmi pn berangkat la p waterfront dgn bjalan kaki n yg lain bawa kayak n paddle . yg lain bawa dri n beg syak la hihi J .
WATERFRONT
Setelah penat brjalan akhirnya smpai jgk kmi ke destinasi yg dtuju . cheewah ter’SASTERA la pulak haha . smpai kat waterfront kmi bkn trus bkayak . tp lunch dlu baa . kmi ingtkn trus p bkayak . dasar ndk pndai bsabar hahahaha . lpas lunch tu kmi rest kjap . madam n instructor y len pun lunch jgk . after puas d bagi rest .. kmi buat training paddle dlu sblum msuk air .. bbunyi2 baa haha .. tp madam kata group kmi laa yg x byk bunyi dr group sblm2 kmi hihihi .. cheh bangga laa hihi .. jeng jeng jeng .. kmi msuk air suda .. takut gilak ni bila atas kayak dah .. tp naseb baik partner sy c kush .. x laa rsau sgt hihihi .. penat nak mampos mendayung ni .. patut laa abg2 instructor smua though hihihihi .. tp best laa .. sempat mkn lg d tgh2 sungai tuu .. sedapnya mkn time tu .. klau lpar smua mknn pn sdap kn hahahaha .. oo yaa .. pemenang kayak ari tu dorg adib n duek .. dorg tuu x eran laa .. penah bkayak sblm ni .. cheh konon laa .. padahal jeles hahahaha .. um yg time bkayak balik tu kmi sma2 dorg joey .. sempat lg tdengar suaranya yg merdu tuu .. lagu hanyut laa yg d nyanyi hahahaha .. pastu kmi d suru capsize sndri bila smpai .. basah jgk akhirnya :P .. pastu kami bgmbar rami2 buat kenangan n bsalaman dgn madam, husband dia n abg2 n kakak instructor J ..
.. time ni practice pegang paddle .. group kmi jak kena denda.. sbab bdk depan ni laa hahahahahaha ..

.. fuhh penat gila time ni .. 1 jm lebih mndayung :p .. ni after kmi siap mkn2 ni .. sedapnya bila lpar .. biarpn tengah2 sungai .. ee bkin tkut jgk laa hihi ..

0 Suka Bebelan Si Farah:

Post a Comment

Kalau Berani Komen Laa :))