Monday, September 26, 2011

Kuching Open :)

     Orang lain bzy nak study kmi pulak bzy dgn tournament volybal .. bknnya apa .. mis sandra dah ajak kitorang main .. so ikut jak laa hihihi .. dah memang minat kn .. tp ksian laa kat kwn yg lain .. x dpt ikut sma .. kmi 4 org jak bdk SR .. NABIL, LIZA, SARAH n SAYA .. 


ni laa team uitm hihi


1st game 24 sept .. sabtu ari tuu .. kalah teruk beb !! hahahah .. main pon ketawa2 jak .. memang rock laa ktorang kn hihi .. main 2 set jak .. dua2 set x smpai 10 point kmi .. terbaik laaa .. pastu kak mini n kak ezan bawa mamam kat Mc .. yum2 .. thanx KAK MINI n KAK EZAN !!!


kesian kak ezan jd camerawomen :P



2nd game 25 sept .. ahad aritu .. sama jgk ceritanya .. kena belasah habis .. tp at least lebih 10 laa jugak point kami hihi .. tp best laa .. lama jugak kmi tahan :P .. congrats guys .. afte dat kak mini n kak ezan bawa mamam lg kat sweekang .. yiiihaaaa ! ni yg best nii .. SAAAAYANG kak berdua :) .. 





babai !! :)

Wednesday, September 21, 2011

Online di waktu Subuh

Online tgh2 mlm mcm ni baru laa best .. line internet pon laju .. clear jak hihihih .. terbaik laa :) .. afte stdy td trus online .. best nya online .. dapat jugak hilangkn tension kn .. um hari ni apa saya buat ek ..


Awal pagi (tak seberapa nak pagi jugak laa .. kira2 pukul 9 lebih gtu hihi) lg dah ustazah call .. masih mamai-mamai lagi tu .. ingtkn minah mna yg call .. ustazah rupanya .. tekejut beruk laa skjap :P .. dah laa jawab fon dgn suara saya yg baru bgn .. agak manja laa cket suara kihkihkih .. ustazah kata kuiz ktorg x antar lg .. so dgn serta merta daku call c NABIL .. coz tu dia punya keja hohohoho


Bangun dr katil terus beredar ke bilik air utk basuh  baju yg dah lma terkumpul dan bertimbun dlm baldi merah saya yg agak besar :P .. siap rendam baju dgn downy (hemmmm wanginyaaaaa) pastu mandi laaaaaaaa


LIZA datang bilik .. lepak sambil story2 n minum milo dgn biskut .. sory laa liza .. tu jak yg dapat kitorang hidangkan hihihihi ..


Siap2 nak online kat blok 1 jap .. nak tgk HANA TAJIMA yg tgh popular d kalangan muslimah btdung now .. tmasuk saya laaa :P


Berangkat ke fakulti untuk BEEP TEST .. tp sygnya x jadi .. coz ujan .. dtunda ke esok harinya ..


Destinasi seterusnya pg tgok carrymark ECO kat blog G .. nasib baik laa ok .. ada arapan laa x repeat subject economy hihihihi ..


Kitorang teruskan lg pjlanan ke cafe untuk minum2 jap .. smntara tgu jam 5 .. training volyball (yes ! my pebret) ..



ok laa tu jak .. paipye !!!!

Sunday, September 18, 2011

Exam dah tiba woi !


Yiihaaa ! kini tiba laa masa untuk daku berpeningkan kepala dgn nota2 n paper2 last year exam .. ptg sok dah nak exam dah .. memang gila laa start minggu ni hahah .. pastu sempat pulak pg beraya kat ruma madam hasmiza td .. tp ok laa .. dpt jugak release tension if kuar ostel skali skala .. dpt mkn free pulak tuu hahah .. 

hemm malangnya daku x dpt makan nasi coz dah abis .. kaum lelaki laa tuu .. kuat mkn .. smpai bbukit nasi tu .. x ingat org blakang langsung .. rasa mnyesal pulak mkn lmbat2 hahahah .. ni apa pulak ceta pasal beraya .. 

tajuk pasal exam tp dlamnya ceta lain pulak .. apa daaa c farah nii .. hahahahah .. ok2 .. back to the story .. bsok bel .. pastu ctu pulak ari selasa .. dah laa bzy dgn Kuching Open (volybal) pulak .. adoi2 .. besa laa org yg agaks popular ni kn .. cheewah ! ter tinggi dri pulak hahaha

woi woi !! napa x stdy niii ??? .. sbab saya malas nak stdy n xtau nak stdy apa utk bel nnt hahahaha .. apa lgii .. on9 jak laaa .. dpt laa jugak tenangkn ati ni cket :P


ok paipyeee !! :)

Tuesday, September 6, 2011

7 tips Persahabatan




1. Saling Percaya

Ini penting untuk menjaga sebuah persahabatan. Jangan begitu percaya pada gosip itu dan ini tentang kawan korang. Selidik dulu kebenarannya. Jangan terus percaya bulat-bulat dengan gosip-gosip yang belum tentu benar. Menjalin persahabatan memang mudah tapi untuk mengekalkannya yang susah sikit. Jadikan laa saling percaya itu sebagai kunci utama dalam menjalin persahabatan. Tanpa saling percaya, korang tak akan jumpa kawan yang baik sampai bila-bila pun.


2. Saling Memahami

Tanpa saling memahami antara satu sama lain, roboh laa persahabatan korang tu. Cuba laa fahami kelebihan dan kekurangan masing-masing. Tapi ingat, jangan sampai berat sebelah. Contohnya, korang selalu nak kawan korang faham sifat dan keinginan korang tapi korang sendiri tak mahu faham tentang sifat dan keinginan dia. Understanding laa sikit beb. Ok ?


3. Saling Membantu

Sebagai seorang kawan, korang memerlukan antara satu sama lain. So, korang harus laa saling bantu-membantu ya. Bila kawan korang mempunyai masalah, jangan laa pulak korang berpura-pura tak tahu dan biarkan dia solve sendiri masalahnya tu. Tunjukkn laa korang ni selalu sedia untuk membantu dia. Baru laa namanya BFF.


4. Saling Menepati Janji

Sekali dua tak menepati janji mungkin masih boleh diterima. Tapi macamana kalau dah berkali-kali mungkir janji ? Tentu kawan korang susah dah nank percaya kat korang lagi kan. Kalau tak boleh datang, padahal dah janji nak datang, pastikan korang berusaha hubungi dia supaya dia tak tunggu lama. Selain itu, jangan pulak pura-pura lupa mintak maaf bila korang tak menepati janji, walaupun korang tak sengaja buat macam tu. At least tak jugak dia memendam perasaan marahnya kat korang kan.


5. Saling Menghargai

Mentang-mentang laa dia tu kawan korang, jadi dengan sewenang-wenangnya korang menyinggung perasaannya. Bergurau boleh, tiada siapa yang larang. Tapi jangan sampai boleh membuatkan dia tersinggung. Elakkan bergurau dengan benda-benda yang sensitive. Mintak pendapatnya dan belajar menghargainya walaupun tidak berkenan di hati korang.


6. Jujur dan Terbuka

Korang harus jujur dan terbuka bila berkawan. Jangan sembunyikan perasaan korang bila ada sikapnya yang korang tak senang. Kalau dia salah, bagitau dia terus-terang. Kalau korang diam jak, itu namanya tak jujur.


7. Saling Mengalah

Kalau ada masalah kecil, jangan diperbesar-besarkan. Segera atasinya sebelum bertambah teruk. Demi persahabatan, tak salah kalau korang mengalah kan ? Lagipun, kalau mengalah tak ada ruginya pun. So kalau korang sayangkan persahabatan korang, better mengalah laa.

Paipyeeee !!! :)

Sunday, September 4, 2011

Bahasa Tubuh

Wahai makhluk Tuhan yang bergelar wanita, untuk menghindari gangguan rayuan, harus dimulai dari diri korang. Hati-hati, kadang-kadang bahasa tubuh boleh membuat orang mempunyai maksud yang tertentu, yang tentu sahaja merugikan diri korang tuu.




Skirt pendek

                Pakai mini skirt boleh, asalkan jangan agak keterlaluan pendeknya. Lebih penting, selagi mengenakan pakaian macam itu, jaga sikap korang. Tak perlu laa korang menarik-narik hujung skirt ketika ingin duduk atau berusaha menutupi sebahagian tubuh korang yang dapat di tengok oleh orang lain. Sikap macam ni boleh membuatkan orang member perhatian ke situ. Terutamanya lelaki-lelaki yang gatal dan miang. Dorang suka tengok benda-benda macam ni. Naa kalau korang tak nak jadi mangsa r**oL, lebih baik jangan guna skirt laa akak oooii.


Baju ketat

                Seluar jeans ketat, legging atau blaus yang melekat pada kulit. Boleh jugak korang pakai kalau memang suka dan sesuai dengan bentuk tubuh korang. Tapi ingat, bila korang boleh pakai. Seluar jeans, masih sesuai digabung dengan t-shirt. Tapi baju ketat yang lain, jangan laa korang memandai-mandai pakai time dating dengan ‘boipren’. This is becoz boleh memancing perhatian ke yang tidak baik. Awas ! 


Baju jarang

Kalau teringin nak pakai pakaian yang diperbuat daripada bahan halus atau jarang, jangan lupa pakai pakaian dalam. Selain lebih aman dan tenteram hidup korang, penampilan korang jugak dilihat lebih rapi dan kemas. Tak laa jugak orang berprasangka yang tak baik dengan korang.


Baju terbuka

Kancingkan baju korang dengan sebaik-baiknya. Kalau pakai blaus tanpa lengan tu biar laa bertempat sikit. Ikut situasi laa jugak kalau nak bergaya. Kadang-kadang baju terbuka boleh membuat orang mempunyai maksud buruk kat korang. Naya beb !


That’s it..byeeee

Saturday, September 3, 2011

Kemas barang nak balik Kampus



Sob .. sob .. :’( .. sedihnya .. bsok nak balik kampus dah .. dah start nak kemas barang2 .. awal2 pagi lg ibu n ayah dah chow tgalkn ktorang .. auni n audi pn lum bgn lg .. yela .. nnt mnangis pulak c auni tu nak ikut jalan hihi .. curi2 kuar laa tu .. dorang nak beli barangan utk ruma baru kmi kt kampong .. so sy laa jd babystter kepada 2 org adikku nii ..


boring dowh diam2 kat ruma nenek ni .. xda teman dbawa bceta . kazen mazen sumanya kecik lg .. sumanya tau main jak .. xkan sy pn nak main skali dgn dorg ? klau yap on apa salahnya kn ? hihihihihi .. buleh jd gila sy kat kmpung ni :P .. so kejaku hnya laa tgk tv !!!!



ok that’s it .. paipyee !!!

Friday, September 2, 2011

Jalan-Jalan ke KK

Hahaha akhrnya tershopping jgk aku kat bandaraya KK ni .. itu hnya laa angan2ku sbelum smpai kat Bandar .. skali tgk ? jd babysitter laa jwbnya .. mna budak kecik (auni) tu pegi d situ laa ada aku haaaa ..


ibu n ayah bzy pilih langsir, brg2 n pa kebendanya utk ruma baru .. dah naik boring sy trus .. dah laa pkai semat2 .. jd bbysiter pulak .. adaka patut ? .. hemmm x patut .. yg sy dpt mintak beli sluar n stoking jak .. adoiiii .. hahahahha .. xpa laa .. drpada langsung teda .. kan ?

dalam pjlanan pulang tuu kitorang sempat lg singgah mkn durian .. ni laa saat2 yg dah lma ku tunggu .. dah lma x mkn bendalah nii hhihihi .. tp sbji jak ibu beli coz kmi 2 jak mkn hihihih .. tp yg penting dah tecapai niatku yg dah lma tbku dlm kalbu hahahahaa


Paipyeee !! :)

Thursday, September 1, 2011

20 Soklan Yg Lelaki X Suka Kaum Hawa Tanya

Korang sayangkan hubungan korang ? if tak, pa kata korang cuba guna soalan-soalan di bawah time jumpa dengan dia.

1. Apa yang awak tak suka tentang saya ?


2. Adakah awak lebih sayangkan saya lebih daripada mak awak ?


3. Adakah awak serius dalam hubungan kita ?


4. Apakah alat solek yang sesuai untuk saya pakai ?


5. Adakah awak rasa kawan saya lebih cantik ?


6. Berapa ramai anak yang awak mahu ?


7. Tidakkah awak rasa ini adalah masanya untuk kita berbincang ?


8. Boleh awak teka apa yang berbeza pada diri saya ?


9. Berapa ramai perempuan yang suda awak jalinkan hubungan ?


10. Kenapa awak berpakaian begini ?


11. Pusat membeli-belah yang manakah mempunyai harga yang murah ?


12. Awak betul-betul ka cintakan saya ?


13. Boleh tak awak belanja saya shopping hari ini ?


14. Bila kita nak kahwin ?


15. Bila awak nak tukar kereta baru ?


16. Awak curang dengan saya, betulkah ?


17. Kita ni sesuai tak ?


18. Ke mana awak pergi, kalau saya tiada di sisi awak ?


19. Kenapa awak suka kawan dengan saya ?


20. Kenapa kita selalu berjumpa ?

Ok selamat Berjaya !!