Saturday, November 19, 2011

Good Bye Sabah tercinta :((

Assalammualaikum W.B.T
wahai Bloggers yg Cute2 n Hensem Sekalian



Ok pagi-pagi lagi aku dah dibangunkan.. 
macam biasa laa.. 
kalau di sabah paling lambat bangun pon pukul 8 haha..
 dan aku teramat mengantuk ok..
oleh sebab aku x bangun-bangun..
ibu pon kata "kau mau ikot kaa pegi tamu ?. kalau kau xmau ikot kau tinggal sama adik-adikmu laa"
wahahaha..
kalau bab itu aku x mau laa tinggal..
xmau lagi jadi babysitter..
hahaha..
so dengan segera aku siapkan adik-adikku..
pastu aku pulak yang besiap..
semangat dowh kalau nak bejalan nii..


kami sekeluarga jalan-jalan di Tuaran..
ee bestnya..
lama x jalan sama-sama..
hihihihihi..
first kami brekfast dulu di kedai uncle..
adik my ayah baa..
suda siap mamam kami duduk-duduk jak..
my ayah pulak story mory dengan seorang lelaki yang agaks tua sedikit laa..
ceta pasal bisnes baa..
naa malas laa kami menunggu..
my ibu, aku and my lil sista jalan dulu..



Kitorang bertiga jalan2 kat Tamu (pasar minggu) ..
tengok2 tudung laa ..
tapi tujuan utama cari bahan2 masak untuk ayam masak rendang .. 
pusing2 kami cari bahan2 tu .. 
then jeng jeng jeng .. 
kami tejumpa mangga !!
my fevret ok ..
dah lama nak makan ok ..
so dengan segera n xtau malu aku ambik n suru ibu bayar hahaha ..
berliur aku tengok mangga tuu .. 
x sabar terus nak balik rumah haha ..
kami teruskan lagi jalan2 ..
tiba2 kami tenampak benda hijau tuu dari jauh ..
tadaa !
durian !! hahah
aku pon pujuk ibu belikan durian putih tuu ..
hihi .. jarang baa makan buah tuu ..
1 bijik jak kami makan .. 3 ulas sorang jak ..
my lil sis pon melahap jak hahaha ..
comey jak dia .. rindu kau auni kihkihkih ..
after that pegi beli ayam pulak ..
alaa ..
ayam dalam plastik tuu jak ..
xkan mau beli yang masih idop kot ..
agaks2 laa beeee hahaha ..
xlama pastuu ayah call laa ..
nak balik dah ..
nanti karang lambat pulak nak antar aku pegi airport ..




after dah siap2 makan semua .. 
(malas laa mau story pasal di ruma yaa .. nanti sampai 5 tahun x abis hahaha )
aku pon angkat semua barang2 ..
mintak kazen mazen angkat barang ..
aku angkat yang ringan2 jak hahaha ..
kejamnya ..
1 family antar aku pegi epot ..
kesedihan mula menyulubungi diriku ..
hahaha geli geleman aku weiihh ayat atas tuu ..
b4 that kitorang ambik aunty (adik ibu) dulu ..
aunty mau bagi lens baa tuu ..
dia suru aku jual sama kawan2 di sarawak .. 
hahahahah sot my aunty tuu ..
then kitorang pegi minum2 dulu kat restoran yang agak bedekatan la dengan airport ..
awal lagi time tuu ..
ok yang funny nya my lil sis (auni) tiba2 terkencing ..
sebelum ni langsung x pernah .. 
abis basah seluar my ibu hahaha ..




Cuaca time tuu memang laa ..
golap golita ..
balik2 aku kata " delay laa nii " hahaha ..
mengharap laa kan coz aku x puas lagi nak spend time dengan family :'( ..
on the way pegi epot pon ujan dah lebat sangat ..
traffic jam lagi tuu ..
memang tension laa time tuu ..
dah laa lambat ..
pastu time nak check in pon ada orang nak buat hal ..
aku dah lama baris nii senang2 jak family banglaa nii potong line ..
mau jak aku langgar dengan troli aku time tuu .. bengong !
umm part boarding nii laa aku lemah ..
aku x sanggup nak tengok family aku lagi ..
if dah masuk tuu aku xkan tengok dorang lagi ..
sedih weh ..
dah laa time aku dah masuk tuu ibu call lagi ..
lagi laa tambah sedih ..
macam mau x mau jak aku pick up call ibu :( ..






nii laa last gamba aku snap kat epot b4 ako boarding .. sedihnyaa :(






ok laa thats all .. paipye !! :))

Friday, November 18, 2011

Sedihnya Meninggalkan Rumah :'(

Assalammualaikum W.B.T
wahai Bloggers yg Cute2 n Hensem Sekalian



Hari ni aku telah meninggalkan rumah kesayanganku .. tempat aku dibesarkan .. tempat aku tinggal sepanjang persekolahanku dari pra-sekolah, sekolah rendah dan sekolah menengah ( napa laa emo sangat aku kali nii .. bukannya x pernah tinggalkan rumah pon hahahaha ) .. ok2 .. mula2 parent kata tengahari nanti baru chow .. so aku kemas barang pon baru tadi pagi .. hihi sebenarnya aku malas nak packing laa .. kalau aku packing barang tuu .. hemm .. rasa macam nak bawa saja barang2 aku yang ada kat dalam rumah tu .. beg pon aku dah tukar dengan beg yang tiada roda .. malas laa nak bawa beg yang ada roda tu .. berat .. yela .. belum lagi isi apa2 kat dalam tuu .. dah berat sedia .. malas laa nak pikir2 kalau terlebih muatan kat airport nanti .. so aku mengambik keputusan untuk menukar beg dengan adikku .. hahahaha .. 




Sebelum aku packing barang tuu kan .. aku cuci kain .. ibu yang suru .. supaya tiada kain yang tinggal kat rumah yang x dibasuh .. so dengan malasnya .. aku cuci laa .. dah laa guna tangan kan .. tapi sebelum nak g cuci tu .. aku pandai2 laa menggatalkan tangan untuk mencuba mesin basuh tu if berpusing or x .. first time aku try, hidup pulak .. selalunya x .. then aku try lagi yang kali kedua .. hidup jugak .. haa! apa lagi .. aku sumbat laa washing machine tuu dengan segala kain yang nak dicuci .. bukan main senyum lebar lagi aku masa tuu .. hahaha .. alaa bukannya apa .. aku nak basuh pinggan lagi .. so jimat laa masa sikit kan :P .. 




Ibu dah balik dari sekolah .. so now tinggal tunggu ayah lagi laa .. tunggu punya tunggu x jugak sampai .. aduiyai .. sampai tertido-tido dibuatnya .. sempat masak kuih and minum petang lagi .. lebih kurang pukul 4 macam tuu baru laa ayah sampai .. itu pon kitorang x sedar pon yang ayah dah kat depan rumah .. yela .. selalunya bising keretanya tu .. tapi tetiba senyap pulak .. hemm patut laa .. ayah guna keta lain rupanya .. kelisa kaler hitam .. so apa lagii .. kelam kabut aku dibuatnya .. nak mandi laaa .. angkat barang laa .. aduii .. 




Bila semua barang dah angkat .. aku bersama 2 orang sang pengacau sempat laa jugak snap2 beberapa gambar .. 






Haa nii dia keta tuu .. actually nii keta my uncle .. adik my ayah .. dia pinjam coz keta ayah  yang prado tuu agak sewel sikit .. pandai goyang2 .. macam menari saja kitorang kat dalam keta tuu :P







Huahuahua .. my lil sis .. satu2 nya adik perempuan ..  tengok tuu dressing dia .. all pink kan .. dia nii memang fanatic pink .. korang jangan ............. tengok tu betapa bahagianya dirinya itu :P





Ini laa dia sang2 pengacau aku tuu .. dorang nii .. x ngam sebenarnya .. kalau boleh tiap masa bergaduh ..  aku pon xtau laa .. tapi ada masa tuu boleh pulak main kejar2 and main hide n seek pulak .. entah laa .. tiap hari kalau aku x marah diorang nii kan memang x sah .. macam ibu tiri saja aku kat rumah .. hahah





Upsii ! .. terselit pulak muka aku kat sini kan .. alaaa  .. dah nama blog aku .. opkos laa mesti ada muka aku kan  .. kalau tak  xkan blog dorang si sang2 pengacau nii kott :P




Bila dah ready semua .. kitorang pon chau chin chau laa .. paipye rumahku :'( .. 





Ok perut kitorang dah lapar .. so singgah ranau jap untuk diner .. then teruskan lagi perjalanan ke rumah nenek iaitu .. KAMPUNG KAULUAN kat TAMPARULI .. sampai rumah nenek kira2 pukul 10 lebih macam tu laa .. ngantok gilerr laa .. dengan segera aku tukar baju tido .. atur2 tempat tido .. ingatkan boleh laa terus tido kan .. hemm rupanyaaaa .. buat susu adik laa .. kemas barang laa .. masak air laa .. aduii .. terus x jadi nak tido ok .. sebelum tido tu akmi tengok tv jap .. entah laa apa tajuk dia tuu .. lupa laa .. ceta dia pasal klon2 orang .. best laa jugak hihi .. malam nii aku tido dekat si aunii .. ibu yang suru .. last nite bersama dia kan .. cian dia tuu .. balik2 aku marah hihihihi




ok laa itu sejaa .. harap korang terhibur !! paipye !! :P







Wednesday, November 16, 2011

Kehidupan rutin seharianku sebagai seorang penjaga rumah dan babysitter



Assalammualaikum W.B.T
wahai Bloggers yg Cute2 n Hensem Sekalian





Ambuih bukan main panjang lagii title tu kan .. alaa bukannya selalu pon .. baru sekali .. nanti panjang lagii hahaha .. ok2 sebelum aku terpesong ke arah yang lain .. bagus aku story apa yang aku nak story ok :))



Setiap hari aku akan bagun pukul 6 lebih bcoz my ibu and lil bro go to school ( aku memang tension gilerr laa .. langsung tak puas .. mimpi tak abes lagi dah bangun .. ) .. so tinggal aku and lil sista saja kat rumah .. 



First thing after bangun is basuh pinggan .. then jemur pakaian .. kemas tempat tido ( selalunya orang kemas tempat tido dulu baru buat keja kan .. tapi aku lain sikit .. haha ) .. lepas tu aku buatkan si auni ( lil sis ) susu dulu .. pastu rilek sikit sambil online sampai bila2 yang aku nak haha .. 



Kalau makan pulak aku malas nak buat .. maybe itu laa rahsia kekurusan aku ( haha perasan ) .. selalunya aku akan makan bila lapar saja .. if lapar buka saja icebox .. confirm ada makanan .. sambar saja mana2 makanan yang ada kat dalam tuu .. 



Ok. bila ibu and audi (lil bro) dah balik, aku tak masak pon haha .. masing-masing cari makan .. audi pon dah pandai masak .. bagus2 .. kurang laa kerja aku hihihihi .. Jam 2 begitu aku selalunya tido .. tapi kalau tak sleepy aku online laa :P .. then petang sikit kira2 pukul 4 macam tu aku masak kuih untuk minum petang .. 



After minum petang aku and my ibu go to basuh kain .. machine basuh rosak so aku and ibu laa jadi machinenya haha .. memang hari2 laa aku exercise tangan .. memang tak heran laa kalau aku tumbuk orang nanti tebuang jauh2 hahahaah .. abes basuh kain aku masak nasi and mandikan si auni .. pastu aku rilek jap .. tunggu ibu masak and makan .. after makan baru laa aku mandi (itu pon aku mandi air panas .. sejuk dowh air kat kampung nii .. hahaha ) .. Lepas mandi aku tengok tv dulu .. if teda yang best aku apa lagi .. online laa .. sampai tengah malam hahahaha



Soo itu laa rutin harianku .. sepanjang aku kat sabah .. ini laa yang aku buat .. sungguh, amat dan sangat memboringkan ?? .. macam menyesal pun ada jugak balik sabah nii hahaha .. woi woi tak baik tau .. besyukur laa dapat balik .. ada lagi yang tak dapat balik jumpa family .. so jangan sia2 kan peluang ini untuk meluangkan masa dengan orang yang tersayang :)) .. my ibu said .. 
" daripada kau kerja sana .. bagus lagi kau jaga adik kau and tolong ibu buat kerja .. lagi banyak gaji yang kau dapat nanti " .. 
hihi terus diam saja laa sambil senyum2 hihi ..



Ok laa itu saja story aku kali nii .. harap korang terhibur ! .. kalau sudi silaa komen :)) .. paipye !!

Tuesday, November 15, 2011

si Farah Buat page .. macam artis la pulak !

Assalamualaikum w.b.t
wahai bloggers yang cute2 n hensem2 sekalian ..







Ececeh .. mcm best jak title tuu kn hahaha .. korang mesti x se'excited aku kan .. yelaa .. ni pestaim ok .. :))

Ok2 ceritanya bermula begini .. 

Semalam kan .. aku lambat tido (tapi hari-hari aku memang lambat tido pon :P) .. entah laa .. mata x ngantok lagi .. so dengan rajin laa aku menziarah page-page orang kat FB tuu .. sedang sebok belek-belek page orang tuu .. tetiba pulak aku terasa nak buat .. macam best jeww aku rasa :)) .. so aku pon buat laa .. nak try laa konon .. buat punya buat finally jadii .. so ini laa hasilnya .. tadaaaa !



Ok tak ?? hihi .. alaa baru lagii .. banyak lagi kena urus hihi .. yang like pon x banyak .. yela aku nii bukannya artis pon orang nak like-like :P .. 

Yang aku invite pon rakan sejagat sahaja .. ni di antara komen-komen mereka haha .. 









Nii kat atas semua ni kawan aku jugak .. macam-macam la dorang nii :)) .. tapi xpa .. yang penting dorang always support aku .. thanks guys :))


Yang belum like tu sila la meringankan jari-jemari tekan butang like ek ..
kat mana ? ni hah kat sini Farah Najwawa Azmi ..
dah like ? makaseh banyak-banyak .. sayang korang :))


Ok laa .. thats all .. paipye !!!!

Sunday, November 13, 2011

Aku Jatuh Cintaa !!

Assalamualaikum w.b.t
wahai pembaca2 yg kiut2 n hensem2 sekalian :))


nii farah nak story sikit .. jom check it out :P







Tadaaaaa !! .. ni laa mamat yg aku suka nii .. tiba2 terjatuh atii pulak .. aduiiii .. susa laa mcm nii .. confirm x tido mlm nii .. 

Perasaan ni timbul apabila diriku menonton filem BINI-BINIKU GENGSTER td pg .. (ayat tuu xleh blah hahahah) .. dah byk filem dia blakon tp x jgk jatuh ati .. nii tiba2 td rasa suka pulak .. padahal bknnya hensem sgt pon kn (haha sory abg sam :P) .. tp watak dia tuu yg membuatkan hatiku cair hahahahaha .. bengong !! .. apa kena dgn farah nii :P .. angau dgn abg sam nii .. 



I LOVE YOU ABANG SHAHEIZY SAM !!!!!!!!


ok laa thats all .. paipye !!!  

Friday, November 11, 2011

Sorry I'm Not Ready Yet ..

Cheewah title tuu .. bkn main lg kan .. ckp omputih tuu hihihi .. ok2 farah xnak ckp memanjang lgii .. straight to the point laa ek :P ..



Korang perasan x kat post2 yg lalu farah kejap btudung n kejap x btudung ??

Haa pasal tuu laa farah nak story kt post nii ..

Um farah x redy lg nak btudung sepenuhnya .. bknnya apa .. farah tau pasal dosa2 n aurat segala tuu .. tp farah nii bknnya alimm sgt .. solat ponn bknnya penuh ponn .. kdg2 solat subuh jak .. kkdg x solat langsung .. hurmm .. jgn tekejut laa ek hihi .. dah ckup jujur dah nii ngn korg :)) .. farah pkai tdung spenunya pon mcm xda guna jgk kn .. farah bkn saja nak ceta pasal nii dgn korang .. bkn nak tarik byk folower .. just nak bgtw awal2 spya korang x ckp2 yg farah nii pmpuan itu laa .. ini laa .. jgn ckp blkg ekk .. x baik .. dosa tuu hihi ..


Nii farah nak bg contoh ekk ..

contoh 1 ::  Perempuan bertudung sepenuhnya yg tutp aurat semua .. kuar ruma btudung .. gmba dlm fb, twitter, blog, fs n etc .. semuanya betudung .. xda yg free hair .. semua org mesti akan ingt pmpuan jenis nii alimm kn .. sopan santun .. prangai pon ok .. tp byk kes2 kena tngkap khalwat pmpuan yg btdung kn ????? .. d semak laa .. hutan laa .. tndas laa .. rumah laa .. hotel laa .. betul x ?? .. tp bukannya semua pmpuan btdung mcm tuu .. certain org laa yg dah xtau nak pikir tuu .. sorry laa if kasar cara farah story nii ek :))

contoh 2 :: Perempuan yg x btudung .. pkaian x ckup kain .. sluar n bju ketat .. sosial sna sini .. korang msti benci dgn pmpuan jenis nii kn .. kata bitch laa .. slut laa .. ntah mcm2 lg laa gelaran d bg .. tp ingt .. kdg2 dorg nii lg baik dr yg btudung tuu .. at least dorg nii x hipokrit ok .. bkn nk menyokong .. tp realiti :))


Farah x sokong mana2 pihak pon .. just nak bg beza jak .. farah nii memang dah niat nk btudung .. tp bkn permenantly laa .. if besukan tuu farah x pakai laa .. x biasa laa lg .. tp tgk keadaan laa .. ibu n ayah pon x kata pa2 jgk .. semuanya dr diri farah .. xkn nak pksa2 kn .. nnt x ikhlas pulak :))


Insyaallah kawin nnt farah akan betudung sepenuhnya .. xmau bukak2 lg .. :))


ok laa .. thats itt .. hope korang x terasa atii ek .. sorry :)) .. paipye !!!!
   

Saturday, November 5, 2011

Timbang Blog & Harga Blog

ASSALAMUALAIKUM W.B.T


Tadi sy blogwalking jap .. tiba2 rajin pulak sy pg skodeng blog orang hihi .. then sy pon terrnampak 2 benda yang best ..  nii ada kat bawah nii ..


Ni kita leh tau berat blog kita macamna .. if berat ssgt .. korang buang laa apa2 widget yg x patut kat blog korang tuu :) .. nak try ? go to this link ..




Yang nii pulak berapa harga blog korang .. saya murah jak .. korang punya mesti lg mahal kan ? hihi .. nak try jugak ? .. pg link nii ..




Best x ? haha .. alaa myb bg korang x best .. tp bg sy best :P .. besa laa .. sy nii agaks ketinggalan ckit pasal blog nii :) .. 

If nak tau lebih lanjut sila laa pergi ke Blog NabilaMedan .. dr dia laa sy dpt benda nii hihi .. :P

ok laa thats all .. paipye !!

Friday, November 4, 2011

Result Exam yg Buruk !!





Tadaaa ! hahahahaha ni laa resultku yg dapat tau td pagi .. teruk kan ? .. aduiyaii .. memang sy dah agak dah result sy teruk pon .. tp besyukur laa coz xda yg failed .. if failed konpem laa repeat .. repeat tuu yg buat student nak matiii haha .. 

nmpak tak bawah GRADE POINT AVERAGE yg kena blurr tuu ?? .. hihi tuu pointer n cgpa sy .. maluu laa nak bg korang tgk .. sory ek :P .. cgpa dah down laa .. ibu pon dah perli2 :P .. tahan jak laa telinga tuu mendengar kata2 yg agaks memalukan n pedas .. 

so next sem kena study betol2 .. xleh nak main2 lg .. tingkatkan lg cgpa engko tuu farah oooiii .. jgn asyik nak enjoy jak .. ingat2 laa masa depanmuu wahai cik farah :P

Doakan saya supaya sem depan sy x main2 lagiii :P

ok laa .. thats it .. paipye !!!!