Wednesday, November 16, 2011

Kehidupan rutin seharianku sebagai seorang penjaga rumah dan babysitter



Assalammualaikum W.B.T
wahai Bloggers yg Cute2 n Hensem Sekalian





Ambuih bukan main panjang lagii title tu kan .. alaa bukannya selalu pon .. baru sekali .. nanti panjang lagii hahaha .. ok2 sebelum aku terpesong ke arah yang lain .. bagus aku story apa yang aku nak story ok :))



Setiap hari aku akan bagun pukul 6 lebih bcoz my ibu and lil bro go to school ( aku memang tension gilerr laa .. langsung tak puas .. mimpi tak abes lagi dah bangun .. ) .. so tinggal aku and lil sista saja kat rumah .. 



First thing after bangun is basuh pinggan .. then jemur pakaian .. kemas tempat tido ( selalunya orang kemas tempat tido dulu baru buat keja kan .. tapi aku lain sikit .. haha ) .. lepas tu aku buatkan si auni ( lil sis ) susu dulu .. pastu rilek sikit sambil online sampai bila2 yang aku nak haha .. 



Kalau makan pulak aku malas nak buat .. maybe itu laa rahsia kekurusan aku ( haha perasan ) .. selalunya aku akan makan bila lapar saja .. if lapar buka saja icebox .. confirm ada makanan .. sambar saja mana2 makanan yang ada kat dalam tuu .. 



Ok. bila ibu and audi (lil bro) dah balik, aku tak masak pon haha .. masing-masing cari makan .. audi pon dah pandai masak .. bagus2 .. kurang laa kerja aku hihihihi .. Jam 2 begitu aku selalunya tido .. tapi kalau tak sleepy aku online laa :P .. then petang sikit kira2 pukul 4 macam tu aku masak kuih untuk minum petang .. 



After minum petang aku and my ibu go to basuh kain .. machine basuh rosak so aku and ibu laa jadi machinenya haha .. memang hari2 laa aku exercise tangan .. memang tak heran laa kalau aku tumbuk orang nanti tebuang jauh2 hahahaah .. abes basuh kain aku masak nasi and mandikan si auni .. pastu aku rilek jap .. tunggu ibu masak and makan .. after makan baru laa aku mandi (itu pon aku mandi air panas .. sejuk dowh air kat kampung nii .. hahaha ) .. Lepas mandi aku tengok tv dulu .. if teda yang best aku apa lagi .. online laa .. sampai tengah malam hahahaha



Soo itu laa rutin harianku .. sepanjang aku kat sabah .. ini laa yang aku buat .. sungguh, amat dan sangat memboringkan ?? .. macam menyesal pun ada jugak balik sabah nii hahaha .. woi woi tak baik tau .. besyukur laa dapat balik .. ada lagi yang tak dapat balik jumpa family .. so jangan sia2 kan peluang ini untuk meluangkan masa dengan orang yang tersayang :)) .. my ibu said .. 
" daripada kau kerja sana .. bagus lagi kau jaga adik kau and tolong ibu buat kerja .. lagi banyak gaji yang kau dapat nanti " .. 
hihi terus diam saja laa sambil senyum2 hihi ..



Ok laa itu saja story aku kali nii .. harap korang terhibur ! .. kalau sudi silaa komen :)) .. paipye !!

2 Suka Bebelan Si Farah:

susan

aik..orang sabah pulak? hehee..
kita pun org sabah,
hehee.. pandai buat kuih kann :

Farah Najwawa

buat kuih donat jak hihi

Post a Comment

Kalau Berani Komen Laa :))