Tuesday, December 27, 2011

Andi's Tourni !!



Assalammualaikum W.B.T
wahai Readers yg Cute2 n Hensem Sekalian


Haloo ?? Sehat ?? .. jangan laa saket .. mana best baca blog farah nanti hihi .. sori laa .. sejak dua menjak tiga menjak nii farah x selalu update blog dah .. 
buzy baa ging .. dengan assignment lagi .. kelas laa .. training laa .. penat dowh !! haha .. 
ok2 .. post kali nii farah nak story pasal last week punya activity hihi .. 
weehh .. korang mau tau kaa .. last week kan .. farah pegi BRUNEI !!
BEST DOWH !! .. haha sory terexcited pulak :P .. alaa bukannya selalu ponn kan :P


okla oklaa .. meh farah story dari mula yaa :P .. 
story ini dimulakan dengan BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM ~

15/12

Pukul 5.30 kitorang dah gerak mau go to MIRI.. 
naik bas UITM laa .. sangat2 laa sleepy .. 
dah laa x tido .. tengok movie jak haha .. 
tapi memang puas tido laa sepanjang jalan tuu .. 
1st station is USA .. bekpes jap .. then terus lagi .. 
nasib baik laa dalam bas tuu ada tv n boleh tengok movie hahahah .. 
kalau x .. memang boring sangat2 laa .. 
tapi boring jugak if ceta yang dipasang tuu x best :P .. 
lunch pulak kitorang stop kat bintulu .. then jalan lagi sampai MIRI ..  
tapi ni area MIRI yang pekan2 jak .. bukan tempat kitorang stay .. 
drebar nak rest jap .. pastu a few hours macam tu baru laa sampai kat destinasi yang dituju :P .. 
tempat yang kami stay tu nama dia KAMPUNG SUKAN (ntah laa lupa dah haha) .. after letak barang2 suma .. kami keluar p diner .. 
best laa MIRI rupanya .. 
lagi happening dari KUCHING (hihi sori orang kuching :) ) .. 
banyak mall n semuanya best ..
so in conclusion (cheewah mau jugak conclusion haha) ..
even penat 1 ari jak dalam bas tapi keseronokan ada di situ huahuahuahua :P


16/12

Planning pagi nii is mandi kolam .. so besiap semua terus gerak ke kolam renang .. sampai kat sana memang hampa laaa .. coz kolam renang tutup hahahaha .. kejamnya dunia :P .. x dapat mandi kolam, kitorang just main frisbee jak laa kat luar stadium .. bila dah puas main kitorang balik laa ..
petang tuu kitorang friendly match dengan team dari CURTIN .. our 1st friendly match ok .. nervous laa jugak .. tapi best laa ..
pastu ujan lagi tuu .. lagi laa best main and layout hahaha ..
after main kitorang ambik gambar together-gether dengan team CURTIN ..
pastu leader dorang punya birthday ari nii .. so dengan xtau malunya team ultras yang lelaki nii pegi angkat dia n kasi guling2 di padang hahah ..
kesian dia baa .. nasib laa birthday time kitorang ada hahahah ..
then c lanut pulak kena pailing .. celebrate dia jadi kapten hahah .. gila laa kena pailing 30 kali (betul ka tuu ?? haha)


17/12

Yeah ! pegi pantai !! .. dah lama x pegi pantai .. kadang2 konpius jugak aku .. nii pegi tournament kaa atau enjoy hahahah .. tapi kitorang memang enjoy laa .. semuanya sporting .. 4 kali aku main .. 1st game besa2 jak .. main ganti2 main .. time dorang main frisbee tuu aku apa lagi .. main pasir laa haha .. memang dah set nak main pasir bila sampai pantai :P .. pastu disuru main pulak .. team dengan abg adib, abg fitri n amal .. sepa menang ganti team lain .. so kena menang laa if xnak penat main hahah .. nasib menang hahaha ..
2 kali menang woo .. nama team kami YELL hahah .. pastu kaum adam yang main pulak .. yang kaum hawa pulak main pasir .. kami tanam MEM hahaha .. tinggal kepala lagi yang dinampak hahaha .. nanti korang tengok gambar dia kat FB aku ok hihi .. pastu aku ada buat Gunung .. boleh pulak aku salah cakap  .. suppose gunung sejinjang .. tapi aku kata gunung SEJINJING .. hahaah konpiden jak aku cakap :P .. hoho now turn kitorang pulak main .. team aku ada nabil, kak momoi n amal .. kitorang kalah dowh .. 3-5 hahahah .. tapi anyway best sangat2 .. you rawk guys !!!!


18/12

Its time to go to Brunei Darussalam ! yeah .. arini excited+nebes :P ..
subuh dah chow .. nak check pasport lagi kat imigresen .. so dalam bas jak laa time untuk kitorang mencukupkan tidur .. tapi excited sangat nak pegi brunei sampai x dapat tido .. masuk Brunei jak terus x dapat tido haha ..
ni semua pasal jakun laa .. yalaa .. kan pestaim keluar dari negara Malaysia (luar negara laa sangat haha) .. alaa suasana dia macam biasa jak ..
tiada yang spesel pun .. jalan raya pon lengang jak ..
x busy macam Malaysia ni hihi .. ok pastu kitorang kena suru pakai buut terus .. coz game dah mula sebenornya kat tempat tournament tuu ..
sampai jak kat padang, letak barang terus turun main ..
gila laa tiada stretching (alaa tapi time training pun manada pernah warm up and cool down hahahaah) ..

so ni laa result kitorang sepanjang tournament tuu

1st game (Ketupat) >>  8-0
2nd game >>  8-1
3rd game >>  11-
Semi final >>
Final (Borneo) >>  9-8

wahahahaha x ingat laa wei .. nanti dah ingat balik aku edit yaa hahah

1st game tuu memang nervous sangat2 .. tapi nasib baik laa ..
player yang aku guard tuu x aktif sangat .. player yang dari Borneo tuu jak yang agaks susa sikit nak jaga .. dorang pandai cutting nii even x laju lari hihi .. ada 1 benda lawak .. time aku guard player dari Borneo tuu .. boleh pulak dia stop lari jap just untuk tegur aku terlalu guard dia sampai dia x dapat disc hahahaah .. lawak2 .. aku just kata macam nii jak " oo sorry2 .. i dont know .. im just a beginner" .. hahaha dengan muka innocent lagi tuu :D .. pastu tengok geng kat luar padang n ketawa hahahaah ..
lawan dengan Borneo memang fight laa .. sampai semua hampir x larat nak lari dah .. tapi beperang habis-habisan jugak laa .. nasib baik x give up .. korang bayangkan laa kitorang dah tinggalkan 4-0 .. then dorang boleh kejar sampai jadi 7-7 .. gila2 .. hampir2 lagi nak give up tau .. sampai aku dah xnak tengok dorang main .. tapi bila kitorang dah menang .. player pempuan semua hug2 sambil nangis2 .. hahahaahah time tuu memang x peduli laa beb ..
pastu nangis2 sambil cakap " 1st game kita nii kita JUARA !! .. x sangka laa .. tengkiu semua " .. hahahaha lucu jak bila ingat semua time tuu ..
korang nak tau x apa kitorang dapat ?? dapat disc woooo .. nak tengok ? .. nanti tengok kat bawah ek hihi .. 1st disc untuk 1st tournament tau haha ..
abis jak semua kitorang terus balik MIRI jugak ari nii ..
then kat hostel yang kitorang stay tuu .. kitorang buat post mortem jap ..
semua kena cakap sumthin .. adoii ini yang melemaskan dirikuu hahah ..
tapi abg dicq jugak laa yang lawak .. ayat yang amat popular keluar dari mulutnyaa "YA BODO! NAMANYA!!" hahaha ..

19/12

Jam 4.30 dah bangun .. adoyaii .. ngantuk gilaaa !!! ..
ari ni dah nak balik uitm ..
janji jam 5.30 nak chow .. kononnya laa ..
kaum adam tuu laa lambat bangun .. sampai tertido2 dah tunggu dorang hahahah ..
last2 pukul 6 baru jalan haha .. terbaik laa ..
then singgah kat bintulu jap ..
brekpes .. majoriti makan roti canai hihi ..
pastu singgah kat Sibu pulak ..
kat situ kitorang lama sikit .. lunch ..
after lunch sempat lagi main frisbee .. pantang nampak area luas kan ?? hahaha ..
memang gila frisbee laa kitorang :P ..
pastu kan korang nak tau .. ada sorang senior nii namanya abg DICKSON ..
dia nii memang selalu jeles dengan aku .. hahaha ..
boleh pulak dia tumpahkan aiskrim kat baju aku .. waaaaa ! sedihnya !!
x sama dah baju dengan yang lain .. sampai hati abg DICQ !! HAHAHA
next destination is USA .. last tempat yang kitorang singgah ..
yang lain dinner .. aku beli burger jak .. malas nak makan ..
dalam bas tuu boleh pulak datang sot dorang semua nii ..
macam2 lagu digubah .. abis rosak lagu2 yang ada kat Malaysia ni hahahah ..
x dapat tido aku dibuatnya :P ..
sampai kat UiTM pukul 10.30 pm macam tuu ..
after shake hand, semua pon bepecah ..
sedihnya .. hihi padahal semua pun tinggal kat Sarawak :P

Jum layan gambar pulak !! :P

Mau jalan2 hihi

Time ni nak pegi mandi tapi kolam renang tutup .. haha so kecian :)

After final game with Borneo team .. we're friends yeah! spirit of the game ..  thats why i love this game :))

Boulevard Miri .. yeah !!

Lihat laa muka2 kegembiraan dapat disc free haha .. congrats guys !!

semua orang happy .. yeah !!

Andi's Tourni !! combine ..

i love this picture .. thnx to boboboii :))

Take picture together with Borneo team .. they're gojes !! :P

membuang masa di Beach (Miri) .. haha 

yaw ! itu dia MVP (Most Valuable Player) .. yg baju biru tuu abg naj a.k.a abg boroii hahaha .. kuning tu pulak RINA .. dari team Borneo .. congrats :))

Kami kawan haha

boring di immigration .. so isi masa dengan take picha !! haha

Ultras & Curtin !!

We are the champ !!

Sibu marii !! tengok tangan orang2 di belakang tuu .. memang x aaaaa hahah

ini laa background my lappy .. hihi

nak tengok lagi ? .. jangan risau .. ada banyak lagi gamba :)) .. click SINI ..
(sorry x tersusun hihi)

Video game kitorang pun ada .. sila laa tengok .. tapi make sure internet korang laju .. nanti tunggu lama pulak hihi :)) .. tengok kat sini ..


PLAYER ULTRAS 2011 (ANDI'S TOURNI)

LINE 1
mem


justine


naj
boboboi


adib



azuan


alda

momoy

nabilah


LINE 2


mail

alzrie

dickson


razi


nadiah

amal

mira

naju








ok laa thats all !! paipye :))

2 Suka Bebelan Si Farah:

Anonymous

argghhh.....gmbar ke-6 xda muka sia....'smua org apy' tp sy inda hapy sbb indada muka hahahaha...nice lh,best pla baca blog ko nie hehe :)) 'LANUT'

Farah Najwawa

naa tu laa.. kw pg mna jugak time ni ?? xpa laa .. len kali kasi ada .. naa best kan ? lenkali sy buat lg haha :)

Post a Comment

Kalau Berani Komen Laa :))