Friday, January 27, 2012

Waaaa Aerofit lagii :P



Assalammualaikum W.B.T
wahai Readers yg Cute2 n Hensem Sekalian

Helloow helo eberibadii .. minggu ni tak laa seberapa busy sangat .. tapi ada aerofit pulak .. adoii .. bukan dipaksa .. memang nak ikut sebenarnya .. tapi buat last minute haha .. group member pon baru jak cari tadi .. memang terbaik laa kan group kitorang :P .. 


okey first tadi mintak excuse jap dengan miss Farehah .. nak jumpa miss Jue pasal aerofit nii .. nasib baik laa tadi presentation jak .. so tak laa rugi sangat escape class haha .. then miss Jue nak tengok pulak step kitorang .. bertaburan step yang kitorang bagi tunjuk tuu haha .. so miss Jue bagi laa step sikit-sikit .. ada laa okey sikit dari yang kitorang punya step tuu .. nasib baik laa dalam gym jak .. tak laa malu sangat :P .. itu pon terpaksa menebalkan muka dengan clients yang datang gym tadi .. 


Pastu kan .. bila dah ramai clients masuk gym, so kitorang terpaksa berambus dari gym and training kat luar jak .. kat depan fakulti .. atas stage tuu .. memang terbaik laa .. tiada tempat yang lagi public kaa selain situ haha .. miss Jue suru kami bawa laptop and speaker kat luar gym .. training jap then azan ~ .. stop .. pastu masuk kelas miss DD .. pukul 5 baru sambung .. hari ini tak dapat training Ultimate laa :(( .. tapi yang lain pun tak training jugak .. kesian dorang .. dah laa kami tak turun, yang lain pun tak turun jugak .. so dorang pon join kitorang praktis aerofit .. sambil-sambil tu bantu-bantu kitorang jugak hihihihi .. 


Mula-mula kitorang dah plan mau ajak abg Naz and abg Naj join masuk group kitorang .. tapi miss Jue kata tak dapat sebab bukan student UiTM .. huhuhuhu sedihnyaa .. dah laa susa nak cari lelaki masuk group kitorang .. tapi nasib baik ada abg Azuan and P-sunk a.k.a amir .. so abg Naj and abg Naz jadi choreographer kitorang jak laa hihi .. tadi kan abg Naj ada bagi kitorang tengok video Sportrec UiTM Shah Alam punya aerofit kat u-tube .. dia yang jadi choreographer .. best laa kitorang tengok .. mau tengok jugak ? elehh korang nii .. semua laa mau tengok kan ?? hahah .. yela2 .. click sini :)) .. 


So kitorang plan nak tiru semua step yang ada kat dalam video tuu .. haha ! tiada laa .. just jadi bahan rujukan jak .. mana laa tau ada idea kan :P .. jadi besok 1 hari kitorang akan praktis abis-abisan .. bertanding nanti hari Ahad .. hebat kan ? hahahaahaha .. sehari lagi mau bertanding baru mau praktis .. gilaa ~ 


p/s :: aerofit tu macam aerobic jugak tapi dia ada formation .. boleh combine macam-macam movement .. macam menari .. banyak bergerak laa .. nak tau lebih lanjut ? Google search laa :P .. sorry tak tau eja "choreographer" macamana :P ..




oklaa thats it .. paipye :))

Tuesday, January 10, 2012

Beza Boys and Girls


Assalammualaikum W.B.T
wahai Readers yg Cute2 n Hensem Sekalian

Haluuu ~ harini kann .. tiba2 rajin pulak aku nak hupdate blog kan .. ni post yang ketiga yang aku buat harini .. haa .. hebat x ? x eyh ? alaaa xpa laa .. hahaha .. harituu kan aku ada baca kat majalah pasal beza antara lelaki n pempuan .. ntah laa betul or x .. so nii laa hasilnya yang aku baca tuu :P .. jummmm ~~

1) Berat otak kebanyakan perempuan ialah 1.25 kg berbanding lelaki iaitu 1.42 kg. Tetapi ini tak bermakna lelaki lebih bijak darpada perempuan. (patut laa lelaki nii suka tido. Berat kepala dengan otak rupanya hihi)


2) Perempuan lebih gemar melintas jalan dengan menggunakan ‘zebra crossing’ tetapi tidak lelaki.(biasa laa tuu. Kan lelaki suka berlagak hero. Main lintas jak kat mana-mana)


3) Lelaki akan memilih perempuan yang cantik di matanya sebagai teman hidup. Manakala perempuan tidak hanya melihat pada ke’hensem’an tetapi kualiti-kualiti yang lain.(ni betul. Tak sedar muka tak hensem sangat pon tapi nak jugak yang cantik)


4) Perempuan memicit ubat gigi dari bawah manakala lelaki melakukan dari tengah.(oo yaka. Baru tau pulak kihkih)


5) Rekod perubatan menunjukkan perempuan adalah pesakit yang baik dan pandai menjaga diri. Manakala pesakit lelaki lebih menyusahkan.(perempuan kan pembersih. Tak macam lelaki. Pengotor. Semua pon nak perempuan yang uruskan. Sebab itu laa dorang nak kawin. Supaya tak susa-susa lagi nak buat kerja rumah)


6) Perempuan dapat menyambunyikan perasaan tetapi lelaki suka menunjuk-nunjuk.(absolutely right!! Haha)


7) Perempuan selalu bermimpikan rakan-rakan dan orang yang mempunyai suasana yang sama dengannya tetapi lelaki bermimpikan yang asing suasana dengannya.(hemm. Entah laa)


8) Dalam ujian kepandaian, perempuan mampu melakukan lebih baik daripada lelaki.(dorang tu terer dalam isu perempuan jak.benda lain mana laa dorang tau tuu)


9) Perempuan tidak akan mencari kuncinya selagi belum sampai di depan pintu tetapi lelaki mengeluarkan kunci sebelum sampai pintu.(betulkah ? nanti saya Tanya kaum lelaki dulu hihihi)


10) Perempuan mempunyai pendengaran yang lebih baik berbanding lelaki.(ni bergantung dari individu tu jugak. Kalau dia memang ada masalah pendengaran nak buat macamana kan. Tak kesah laa dia tu perempuan or lelaki)

yang dalam bracket tuu aku yang buat tau .. dalam majalah xda tulis macam tuu hahahah :P



ok laa thats it .. paipye ~~J

Pantang Larang Orang berduka



Assalammualaikum W.B.T
wahai Readers yg Cute2 n Hensem Sekalian



Adakah teman rapat korang sedang berduka ? ceh ceh ceh ~ nak jadi DR.Love pulak kan haha. xda laa .. ni saja nak share jak :P .. jum jum baca ~


Actually if mau menenteramkan hati seseorang yang baru jak putus cinta bukannya senang ging. Lebih-lebih lagi kalau putus cinta time “FIRST LOVE”. Lagi laa susah mau tenangkan hati dia kan ? (alaa aku pon sama jugak..sampai guling-guling atas katil n atas lantai lagi menangis hahahaha)


So, bila korang say something pasal problemnya tu, be careful lah dengan setiap patah perkataan yang korang keluarkan tu. Tapi sometimes better korang diamkan diri daripada mengeluarkan kata-kata yang boleh tambah lagi kesedihan dia. Sebaik-baiknya elakkan daripada bercakap pasal problemnya tu if dia tak mula story pasal tu.


Actually, tiada apa-apa kata-kata yang boleh mengikis kesedihannya itu. Dia sendiri yang perlu menerima hakikat. Namun melalui kata-kata, at least korang boleh bagi sokongan kat dia kan ?


Jangan sekali-kali kata macam nii:

-          “Tak mengapalah, lagi pun ini memang sudah dirancang kan ?”
-          “Sekurang-kurangnya awak masihada teman-teman yang lain”.
-          “Agaknya apa yang awak silap ya?”
-          “mesti awak tidak mahu bercakap mengenainya”.



Sebaiknya kata macam ni kat dia:

-          “Saya bersimpati atas apa yang terjadi. Mungkin ini adalah dugaan daripada Tuhan”.
-          “Memang sukar untuk awak menghadapi saat-saat seperti ini, tetapi saya percaya awak akan berjaya mengatasinya”.
-          “Saya sentiasa ada jika kamu perlukan pertolongan saya”.
-          “Ini adalah di antara dugaan orang yang bercinta. Belajarlah hadapinya dengan tabah”.



Ok good luck guys !! :)








ok thats it .. paipye :))

idaman hati kolbuu ~

Assalammualaikum W.B.T
wahai Readers yg Cute2 n Hensem Sekalian









Tadaaaa ! .. haaaa nii la camera yg ku idam2kn ..now semua orang dah ada benda ni .. saya lagi belum .. biasa laa .. xda duit lagi .. duit semua habis untuk belanja study .. ni pun dalam proses pengumpulan duit hihihihi .. itu pon bila laa nak cukup kan :P ..

Kalau dah dapat camera ni saya nak jadi photographer yang pro ..konon2 laa hahahahaha .. xda laa .. jadi photographer biasa pon jadi laa .. siapa2 jak pon boleh jadi mangsa model saya .. tapi xda gaji laa yaa :P ..


dah dah .. tu jak nak story .. xyah nak panjang2 haha :P



ok thats it .. paipye !! :))