Wednesday, February 29, 2012

dah sebulan tidak update blog :P



Assalammualaikum W.B.T
wahai Readers yg Cute2 n Hensem Sekalian


Wee ~ lamanya tak membebel and taip-taip dalam blog nii. ada orang yang rindu kaa ?? haha perasan :P. well ~ saya agaks busy semenjak dua menjak tiga menjak nii. melaksanakan tugas sebagai seorang student baa :P. oke-oke. tak mau berbunga-bunga lagi. sini saya just nak bagitau aktiviti-aktiviti yang saya buat yang korang tak tau haha.


31st January 2012
- Submission Lab 4 (paperwork)
- Quiz 4 Biomechanic (aww~ susa)

1st February 2012
- Test 2 Sosiology (nasib baik oke :))

2nd February 2012
- Submission Sport Facilities (report)
- Quiz 2 Test, Measurement and Evaluation In Sport (1 chapter jak tapi susa nak mamposs haha)

4th February 2012
- Pick Up At Padang Merdeka (Ultimate Frisbee  )
- Gading (tengok part 2 intro camp sambil mandi-manda sana haha. thanks madam kerana membenarkan kami buat huru-hara sana haha)

5th February 2012
- Gading (bangun awal pagi pastu trekking. participant ada aktiviti so campsite kosong. kitorang buat aerobic pulak hahaha. pastu mandi-manda lagi. waaa bestnyaa !!  )

7th February 2012
- Majlis Suai Kenal (tema malam tu Festive Celebration. pakai simple-simple jak. tiada outfit yang best. tema tukar last minute :(. Venue :: DK1)

8th February 2012
- Meeting Instructor (Leadership Camp)

9th February 2012
- Submit Annual Plan (Paperwork)
- Quiz 3 Test, Measurement and Evaluation In Sport (boleh laa ~)
- Meeting bersama Part 1 (Leadership Camp)

10th February 2012
- Hantar surat sponsor (yaw ~ menebalkan muka mintak sponsor sana sini haha :: Petronas (2), Dayang Salhah Cake House, Taka (3). terbaik ~ untuk Klinik Asas Ultimate)

11th February 2012
- PPKP (main !!)
- Pick Up at Padang Merdeka (Ultimate Frisbee  )

12th February 2012
- Meeting bersama Part 1 (Leadership Camp)

13th February 2012
- Presentation Lab 4 (kelemahan diriku haha)
Meeting bersama Part 1 (Leadership Camp)

14th February 2012
- Test 2 Biomechanic (venue :: G102)

15th February 2012
- Presentation Sosiology (paling last group present. nasib baik laa dapat topic senang. miss tanya pon dapat jawab hihi)
Meeting bersama Part 1 (Leadership Camp)

16th February 2012
- Test 2 Theory Methodology of Training (phewww ~)

17th - 19th February 2012
- Leadership Camp (venue :: Padawan. best !!)

21st February 2012
- Test 2 Test, Measurement and Evaluation In Sport (sangat susa oke. sangat !!)
- Presentation Annual Plan (waaaaa !! saya tak dapat jawab soalan Sir Kenny dengan jayanya :'( )

22nd February 2012
- Test 4 & 5 Test, Measurement and Evaluation In Sport (soalan sama jak dengan test 2 hahahaha)

23rd February 2012
- Dinner dengan ex-housemate (Sandra dan Nik. venue :: MCR  )

24th February 2012
- Outing dengan junior Part 1 (amirah, chumbie, mira erna, afifah, beatrice, afie, aqnil, apis and kawan apis. pegi Spring then lepak kat Waterfront Kuching. pastu stay kat rumah sewa beatrice hihi)

25th February 2012
- Pick Up at Padang Merdeka (Ultimate Frisbee  )
- Outing dengan geng Ultras (amirah, abang naz & senorita)

27th February 2012
- Test 3 Aquisition Of Sport Skill (buat suspen jak test ni. 2 gambarajah jak hahah)


haaaaaaaa tengok tuu betapa busynya diriku. sekarang percaya kan ? kan ? hihi. hampir setiap hari ada benda penting dibuat. jarang duduk diam dalam bilik :P.

jumm layan gambar pulak :P


LEADERSHIP CAMP

eric and rozairy

balik dari aktiviti BURUNG HANTU

miss farehah, saya yang hot haha, eric & bernita (ben hahah)

kami lagiiiii

hahahah candid !!. kuang asam punya eric :P

yeah Leadership Camp !!

alalalalalaaa. kecian dorang part 1 nii. penat ~

amirah, saya, nabilah :))

aww ~ kiutnya abg afif & abg fitri tido :P

miss farehah yang request nak gambar oke haha

rajinnya minah nii haha

niki !!

kami berempat

thumb up ~


MAJLIS SUAI KENAL PART 1

nabilah yang agaks sot ~

tengok tu nabilah. suka buat aksi pelik haha

yaw !!

kami 2 lagiiii :P

awww ~ MADAM ASMALINI. mama kitorang. sayang MADAM :))

MISS JUE dan MISS FAREHAH. oh tidak saya jadi SANDWICH haha..

si LANUT. tengok tu apa dia pegang. sijil DEKAN tuuu hahah. congrats laa

our QUEEN of the night. kak ALDA. caaaya laa kak ALDA :))

ini nama dia AINI. tapi kena panggil NONI. dia NI ADIK GENDUT sayang saya hihi..

ex-housemate saya selama sebulan lebih hihi. DONNA, SANDRA dan BERYL.. :))

Geng kesayangan saya. NABILAH, NIKI dan MIRA <3

GADING :))

terbang semua

posing sikit !!

hooo itu dia model ULTRAS haha

kegedikan terserlah ~

BOWLING ~

semua senyum nampak gigi..wee~

kasut ni macam kasut budak sekolah. kiut jak :))


awww~ sampai hati tumbuk saya. itu adalah tangan ABG NAZ dan SENORITA :p


1st set main. malunya number 4 haha


hurmmm gambar ni jak yang dapat dipamerkan setakat ini. sorry tak banyak gambar. nanti upate lagi yaaa hihi.



oklaa thats all.. paipye !! :))

Thursday, February 2, 2012

Champion Of UiTM Aerofit Challenge ~ dowhh ~



Assalammualaikum W.B.T
wahai Readers yg Cute2 n Hensem Sekalian

Ececeh title tu baa kan. tidak surprise oo kan :P. supposed bagitau akhir-akhir nanti kan :P. tidak apa laa. paham kaa maksud title tu? hah? tidak paham? alaa korang ni. itu pon kena explain kaa? maksudnya aku menang makan nasi sampai aku buncit. hahahahahaha. bukan laa. jokes beii :P. kami menang pertandingan AEROFIT baa. alaa yang aerobic tu baa. pegi baca post sebelum ni hihi.


Korang mau tau kaa. kami training 1 hari setengah jak. gila kann. okla okla. meh sini aku storykan korang dari awal yaa. baru laa feel kan? cheeewaaahh ~ :P . 


Sabtu pagi (28/01/2012), after aku, nabilah and amirah pegi meeting, kitorang terus pegi fakulti. kemarinnya dah janji dengan abg naz, abg azuan and p-sunk (amir) jumpa kat fakulti pukul 11 lebih macam tu. sampai kat fakulti kitorang bertiga nii tunggu laa yang lain datang. tidak lama lepas tu abg naz datang laa. terus abg naz ajar kitorang step-step yang dia dah practice semalaman tu kononnya :P. mula-mula tu memang macam berterabur laa. dalam pikiran aku pon memang dah give up. semua pun blur-blur haha. last-last tiru step and lagu dalam video yang abg naj tunjukkan kami. haha. tapi tidak semua laa. sebab tidak dapat cari lagu yang sama. so terpaksa cari lagu lain tapi step sama haha. time tu kitorang baru 3 orang yang datang. abg azuan and p-sunk belum datang lagi. so tidak tau lagi siapa yang masuk team kami. after abg azuan sampai kitorang contact p-sunk pulak. dia kata dia ada hal. petang baru dapat pegi. so kitorang pon macam pikir-pikir lagi. mau ambik p-sunk or cari orang lain. tapi mau cari siapa. last-last abg azuan suggest nama boboi. kami pon orait jak. pukul 3 macam tu boboi datang. korang tau kaa. kitorang practice kat fakulti tu sampai malam. memang berabis practice laa kami :P. 


Ahad pagi tu kitorang practice lagi. malamnya dah bertanding. kitorang pon risau jugak sebab step belum hafal semua lagi. aduii. tempat yang sama kitorang practice. janji practice pukul 9. tapi kitorang datang pukul 9 lebih haha. kesian boboi. dari pukul 8 lagi dia kat fakulti. sorry boii :P. sementara tunggu semua datang, kitorang practice dulu. mau bagi perfect lagi laa konon. padahal risau malam nanti lupa step haha. kitorang practice satu-satu lagu sampai perfect. penat laa jugak. tapi best. dah lama tak keluar peluh banyak-banyak. kitorang practice sampai pukul 3 lebih macam tu.


Pukul 6 lebih macam tu kitorang siap-siap then pegi depan DJ. mau practice kejap. time ni dah nervous ni. abg naj and lanut pun datang support kitorang. thanks. korang memang terbaik laa hihi. dah mandi peluh kami practice nii. dipendekkan story. kitorang group number 3 yang perform. ada 4 group jak yang bertanding. group yang 3 lagi tuu semua part 1. hahaha. kitorang jak ni yang dah tua-tua ikut :P. time perform tu kan. memang nervous tahap gaban laa. aku pon banyak buat mistake haha. malunyaaa. tapi sangat enjoy.


Pastu before result di bagitau, organizer buat 2 game. yang first game CAP KALI CAP. second GORILLA. kami dapat main yang GORILLA tu jak. best main game tuu hihi. aku pon kena jugak hahaha. kuang acham punya organizer :P.


Joey jadi MC malam tu. macam-macam laa dia tu. mau buat macam AZNIL konon yang buat audience suspen haha. bila group yang dapat number 4 and 3 dah diumumkan. 2 group yang belum disebut tu kena suru naik stage. tidak laa jugak mau gugur jantung baa haha. tapi lama sangat Joey tu mau bagitau siapa winner. bila Joey umum jak kitorang yang menang. terus kitorang menari hahaha. gila. memang out of control tuu :P. tau kaa kenapa aku mau menang ? sebab aku mau perform sekali lagi hahah. sebab biasanya kalau menang kan perform sekali lagi :P. bukan sebab mau hadiah pon :P. performance yang kedua pulak yang lagi bagus dari yang first. mungkin sebab tidak nervous dah hihi. 


okey special thanks to abg naz yang sudi membazirkan masa dengan kitorang sepanjang hari. niki pon berjasa jugak sebab tolong bayarkan yuran and jadi first aider kitorang. sayang kau :P. abg naj and lanut, makaseh sudi datang support. jadi tukang ambik gambar and video kitorang :)). kengkawan yang lain pon thanks jugak support kitorang :)). to group member :: nabilah, amirah, boboii and abg azuan, congrats guys. even kita practice selama 1 hari setengah jak tapi kita buleh menang haha. lawak nyaa. good job laa. CONGRATS BLUE SPARKLE ~


atas (dari kiri) :: boboi, abg naz dan abg azuan
bawah (dari kiri) :: najwa, amirah dan nabilah

atas (dari kiri) :: niki, alzrie, boboi, abg naz, abg azuan dan abg fitri
bawah tu still the same person macam gambar kat atas tuu :P



oklaa thats all.. paipye !! :))