Tuesday, March 5, 2013

Finally I'm Here ~


Assalamualaikum w.b.t


Hallo halloooo ~ weewit saya dah sampai kat Shah Alam.. fuh ! setelah 2 jam 50 minit dalam kapal terbang, sampai jugak ke 'PENINSULAR' ni kihkihkih.. tau ka ? siapa yang datang ambik? jeng jeng jeng.. siapakah orang bertuah ituuu?

Tadaaaa! ini dia orangnya.. cute kan ? (bluek! akak jangan perasan hahaha) 

inilah dia KAK NICKY YANG NGEGEH! hahaha :P


Lepas orang atas ni ambik kat LCCT.. kitorang terus chow dengan penuh bergaya menuju ke Shah Alam.. wuhuuu. hahaha. 

Sampai Uitm saya pegi daftar kolej (hostel) dulu. Dan saya telah ditinggalkan oleh 2 orang budak yang berhati perut iaitu MIRA and NOT. Mula-mula nak sebilik dengan dorang tapi bilik tu untuk 2 orang jak. Pastu tak boleh orang lain tolong book untuk kita. so dorang berdua laa jadi roomate :'(.. hahahah. 

Saya dapat bilik level 7. Tinggi oke!!!! tapi nasib baik ada lif kahkahkahkah. Ni yang best ni :P. Nasib baiklah dapat bilik tak jauh dengan bilik budak 2 orang tu. lebih kurang 20 meter macam tu laa.

Dan.....saya dapat roomate baru...nama dia ZAKIAH. Student CIVIL ENGINEERING..Budak pandai tu. Dia baik sangat :)..

Dah rest kejap, saya and kak nicky keluar pegi makan kat PADANG JAWA..ajak biras kak nicky sekali hahahah..nama dia Nurul Rafiqa..got new babe laa jawabnya nii hihi..

sebelah kiri tu laa Nurul Aqifar..yang kanan tu tak tau laa nama dia siapa :P

Bila saya memegang fon dan ada orang BUJAT ambik gambar..

Love Shape terbalik hahaha

Alhamdulillah semuanya kenyang..then menuju ke destinasi seterusnya..yerr ~ macam travelling jauh pulak..puih! haha..kitorang hantar 'NEW BABE' kami ni dulu baru laa pergi shopping..ceh! shopping laa sangat hahaha..alaa beli barang-barang untuk kat kolej jak pun..

Dan ini lah list barang-barang yang telah dibeli ::
- Bed sheet
- Blanket
- Bantal
- Barang mandian
- Sabun cuci
- Berus
- Baldi
- Towel
- Slipper
- Net
- Hanger + Penyepit baju

*hampir semua benda kaler biru..jangan lah jeles..yaakk! perasannya diri ini hahahaha

Dan tinggal satu benda lagi tak beli. Tempat letak barang-barang mandian semua..Sebab apa tak beli? Sebab tiada yang kaler biru hahahahahaha..Mengada kan?? :P

Kaki dah penat shoping..So, balik kolej laa..Kemas bilik and setting up my bed yang dibantu (majority dia yang buat laa..sory kak, menyusahkan hihihi :P) oleh Kak Nicky yang kiut :D..Nak tengok bed saya yang comel tak? tak nak tengok pun tak pa..Sila klik 'X' kat atas kanan screen yaa sahabat sekalian..hahaha annoyingnya :P..

Before
 

After

After and after (ada tambahan 2 ekor atas bantal tu..saya punya guardian :P)

Cutekannnn???? hahahaha..dah abis kemas semua barulah kitorang keluar dinner..ajak Zakiah (new roomate) sekali..makan kat RESTORAN UPIN IPIN !! betul! betul! betul! :P




Penat amat sangat..sampai bilik jak terus mandi and tido tebongkang atas katil hahahaha..

*gambar tu ada dari kak nicky punya fesbuk hihihi


oke laa thats it.. paipyee :))