Sunday, September 8, 2013

Kuching Ultimate Open 2013


Assalamualaikum w.b.t


Setelah 3 hari training bersama teammates, rasa tidak puas pun ada juga. Sebab 2 hari sebelum game kami busy settle banyak benda. Yala, kan kami organizer. Kenalah buat kerja lebih sikit. Itupun hanya beberapa orang saja yang dapat tolong. Walaupun saya ni tidaklah membantu sangat, at least ada lah kan hahaha.

Sehari sebelum macam biasalah. Rushing habiss. Mana lagi fikir pasal padang, makanan, equipment, layan team-team lain lagi. Malam hari Jumaat tu captain meeting dekat McD waterfront. Rasanya tidak semua captain datang malam tu. It's oke lah, lagipun ada team yang datang dari jauh. So, fahamlah juga kan. 

Semua organizer stay dekat rumah Momoy Jumaat malam tu. Supaya senang nak buat kerja dan gerak awal ke padang esok pagi. Malam tu kami agih-agihkan baju tournament dan yang lain pergi isi air. Lewatlah juga kami tidur. Pukul 3 am rasanya. Itupun ada yang lagi lambat tidur. Ben dengan Kush la tu. Busy sewing kain superman diorang tu hahaha..

The next morning, kami lambat start game sebab lambat gerak dari rumah. Dahlah kami yang first game pagi tu. Lawan Falcon pulak. Team juara last year. Agak kucar-kacir juga sebab MC tiada, volunteer pun tiada. So, terpaksalah minta tolong dengan budak-budak Ultras yang tidak main. 

Cuaca sangat baik hati hari tu sebab memang tiada matahari. Langsung tidak panas. Dan kulit pun tidak sunburn macam tournaments sebelum ni huahuahuahua. Lepas final habis barulah hujan turun..

Nasib team kami memang baik hari tu sebab jadi CHAMPION..YEAH!!! hahaha. Walaupun 2 kali lawan dengan team Falcon, kami tetap dapat kalahkan diorang juga. So, congrats guys :)..


0 Suka Bebelan Si Farah:

Post a Comment

Kalau Berani Komen Laa :))