Sunday, September 21, 2014

Internship mode is on!!


Assalamualaikum w.b.t

Sedar tak sedar dah 2 weeks kami berpraktikal. Eh! mesti ada lagi yang belum tahu kan gua praktikal dekat mana. Yelah, dah semua Facebook, Twitter & Instagram tak aktif macam dulu. So, memang tak update apa-apa dekat sana lagi. 

  

Kini saya telah menjadi pekerja (intern) di Company Harimau ataupun nama yang dikenali ramai di seluruh dunia iaitu MAYBANK. Yup gua praktikal dekat Maybank yang tengah-tengah Kuala Lumpur tu. Alaa yang menara tinggi tu. Dekat-dekat dengan menara KLCC. Kalau still tak tau juga pegilah google ye :)..

Gua bersama geng ketat gua iaitu Not. Tapi kitorang tak sama department. Dia EVER department, which is gua pun sampai sekarang tak boleh ingat lagi fullname EVER tu. Department dia tu banyak urus events Maybank. Gua pula Sport department. Setakat ni gua banyak keja opis ja. Buat proposal, double check duit claim players bola, urus jersi, check budget, etc. Tapi selalunya tunggu supervisor bagi kerja. Banyak tournament juga Maybank join dan organize ni kan. Akan datang ni ada Liga Hoki, Golf Tournament, Liga Futsal (ni saja lah yang gua tau :P).

Sepanjang internship ni gua akan menetap di Batang Kali, Hulu Selangor. Rumah family Not. Tiap hari bangun 5.50 am. Gerak dari rumah 6.30/6.40 am sebab naik KTM dari Rawang. Stesen KTM Batang Kali tak okay lagi. Sejam dalam KTM tu kitorang apa lagi, tidurlah sampai tiba dekat KL Sentral. Penat tu memang penatlah. Tapi nak buat cano lagi. Redah jo laaa.

Dekat Maybank ni semua staff dia best sangat-sangat. Friendly. Baru sehari dua dekat sini tapi macam dah kenal lama diorang ni. Tak sombong langsung. Tak kira pangkat besar atau kecil. Kalau kita tegur diorang confirm akan tegur balik. Best!!

Oh yaa. Satu lagi best. Kerja dari 8.45 am sampai 5.45 pm. Pastu lunch hour sejam, 12pm-1pm atau 1pm-2pm. Tapi benda yang paling gua tunggu tiap-tiap hari is bila tiba pukul 3pm. Every 3pm kitorang ada buat refreshment a few minutes. Nak bagi hilang stress sekejap diorang kata. So, sorang akan lead. Mainlah apa-apa saja game. Semua akan follow. Sporting kan diorang semua? Gua dah handle Isnin lalu. Semua support. Dari malu terus tak malu. Tu pun Not bantu mula-mula tu hihi. 

Ni gua sempatlah juga record apa yang kitorang buat untuk refreshment Rabu lalu (17/09/2014).. Maaf gua tak edit langsung video ni :) :P



Best kan? hihi. Inshaa Allah next time gua record lagi kalau ada peluang wokeyyy :).. Paipyeeee

Friday, September 19, 2014

Hampir Termasuk Dalam Golongan Gelandangan

Assalamualaikum w.b.t


Kelmarin Not ada emergency. Dia terpaksa balik Ganu (Terengganu) together with her siblings. So, dia terpaksa hantar saya pergi KTM Rawang pastu patah balik rumah. Ingat nak pergi sama tapi macam dah lewat pula saya nak pergi kerja kan. So, saya berseorangan la pergi kerja selama 2 hari. 

Alhamdulillah ada kawan-kawan saya yang baik hati sudi menumpangkan saya 2 malam kat rumah sewa diorang. Kalau diorang tiada mesti saya dah jadi golongan gelandangan (homeless) :'(.

Lepas habis kerja, saya terus membawa diri ke KL Sentral sebab dah janji dengan Ana tunggu dia kat situ. Lepas tu barulah kitorang ke rumah sewa Ana. Malam tu tidur kat rumah Rad. Rad dah balik dulu ikut kawan dia pergi jogging. 

Pukul 8.00 pm barulah jumpa Rad dekat warung. Dinner dulu. Malam tu barulah dapat makan Char Kueh Teaw. Rinduuuuuu. Sekali order yang besar terus hihi. Dan terima kasih kepada kawan Ana sebab belanja kitorang dinner ye :).

Supposed Ana pergi dating tapi dah kawan Ana tu ajak kitorang lepak sekali, so, ikut saja lah. So, kami pun naiklah kereta. Kawan Ana ajak lepak dekat dataran merdeka dekat KL. Tapi, pusing punya pusing. Round punya round, still tak dapat cari parking juga. Akhirnya keluar dari KL. Entah ke mana kawan Ana bawa kitorang tu. Sejam juga dalam kereta tu. Susah nak cari tempat lepak hihi. Tapi at the end kitorang lepak dekat Putrajaya saja. Tak lama pun lepak sana sebab hujan pula tiba-tiba. Kacau mood betullah :(. Kami pun terpaksalah balik. Lagipun dah lewat. Kena bangun awal pagi, pergi kerja.

Thanks to kawan Ana belanja dinner dan bawa kitorang jalan-jalan ye :)





Okay that's it.. paipye :)


Tuesday, September 16, 2014

Away for a while

Assalamualaikum w.b.t


Hellow mellow ~

As not everyone know what happen to me. Why suddenly disappear from social media (Facebook, Twitter, Instagram, Wechat). Why why and why? 

The answer is.....

I just wanna keep away from those unimportant things that I always keep in touch with me. Which is always updating unnecessary things to my followers. I realized that I wasting my time just by looking at the phone, scrolling up and down, reading at all the posts, uploading photos and videos, and etc. I even can spent my time just looking at the phone for the whole day without leaving my bed. My gosh! I am not a healthy person!

So, I decide to stop for a while, not deactivate my account. Just delete those applications from my tablet to avoid me from peeking them :). 

I was starting about 3 weeks ago. What does it feel?

Hmm much comfortable, more free time, feel free, not thinking too much like before, much happy and happy! yeah!




Sometime you just need to give more time for yourself to think what the best in your life. So, this is what I'm doing now. Away from those things makes me feels like an real adult, even though sometime I'm acting like a child. Well, it is my natural attitude actually. Sorry :P

Well, that's enough for now. Until then, goodbye ~ 

(sorry for the language, I'm still learning how to speak and write in English. Please correct me if I'm doing wrong)

Sunday, September 7, 2014

Kata-kata terakhir dari Cocoroach



Assalamualaikum w.b.t


Hai Hello Konichiwa Bonjour dan lain-lain.. adakah semuanya siha-sihat belaka? Kalau sakit tu bawa-bawa lah berehat.. kalau teruk sangat pergi lah hospital.. nanti susah pula kalau-kalau pengsan di tengah jalan..

Baiklah.. Marilah kita straight to the point ye (ececeh terEnglish pulaa :p)..

This post is actually dedicated to my Housemate time study dekat UiTM Seremban (March-July 2014)..
Maaf lah.. setelah berbulan-bulan baru lah dapat upload video ni.. itu pun sengsara juga nak edit video ni.. biasalah kalau dekat rumah.. busy memanjang.. ada saja masa sebenarnya tapi malas lebih kuikuikui.. 
Okay lah jangan buang masa.. jom tengok video kat bawah ni :)



So how? okay dok? alaa biasa saja kan? well.. i am not a good video editor.. maaf dan ampunilah diriku ini ya :P ..

Baiklah.. sampai ketemu di lembaran yang lain :)



Sunday, August 24, 2014

The Sisters!



Assalamualaikum!

hallo! Kali ni kita post video pulak. tu pon testing. slideshow jewww. hihi.
okaylah kenalkan adikberadik gua yang perempuan.
yang kecik tu lah satu2 nya adik perempuan gua yang paling the most gedik atau dalam maksud lain minta puji.
dia ni pantang tengok gua selfie.
mesti nak menyibuk juga.
kalau tidak bawa sekali memang banjir lah dunia ni (menangis lerr).
tapi gua stil sayang dia derr hihi.


okaylah thats it. buoiiiii!

Wednesday, January 15, 2014

Hello MUET Result...


Assalamualaikum w.b.t


Hari ini bersamaan dengan 16 January 2014, Khamis atau Thursday.. Result MUET dah keluar weeeeh.. nervous la juga nak tahu kan.. entah dapat band berapa la kan.. Hari Sabtu hari tu Test Computer untuk driving lesson.. Nak tahu gua dapat berapa? Alaa tidak lah setinggi mana pun.. Ala-ala kadar saja bah haha.. Tengok sendiri la yaa..




Friday, January 10, 2014

2014 Sudah? ayayaiiii !!!!!


Assalamualaikum w.b.t

(Semoga anda semua tergolong dalam golongan orang-orang yang beriman)


Helloo..Yellowww..welllooooww.. haaaa nampak tak kegembiraan disitu? mengapa? kenapa? bagaimana? hahaha.. itu melampau dah tu.. wokeylaa.. tanpa membuang masa yang sudah terbuang dekat sini.. marilah kita sama-sama membuang masa dengan membaca cerita saya yang tidak seberapa menarik tapi sikit-sikit tu ada lah.. huahuahuahuahuahua.. tak lawak pun sebenarnya.. hahahaha.. ok ok dah.. sudah cukup cukup sudah ~~~~ adeii tolonglah berhenti melalut Farah Najwa oii.. ok last.. banyak-banyak batu, batu apa yang alim? batudung laaa.. huahuahuahuahua.. ok tak lawak kbai merajuk.. yala yala kali ni serius ok.. jom kita ke cerita yang sebenar :P

Yeahhhh!! HAPPY NEW YEAR!!!!! okay walaupun dah 10 hari berlalu tahun baru tapi saya still nak wish juga..

Apa yang telah berlaku selama 10 hari di tahun 2014?

* Final examination yang telah membuatkan semua student degree UiTM hampir sakit jiwa dan sakit otak akibat tidur yang tidak mencukupi (rasanya saya terlebih tidur :P) dan memerah otak sekaligus kehidupan yang tidak teratur buat sementara waktu ini..

* Jiran sebelah rumah dengan baik hatinya telah memberitahu password UNIFI mereka kepada roomate saya dan roomate saya tu dengan baik hatinya share dekat saya.. selama ni kami online kena keluar rumah sebab line UiTM tu dapat access depan pintu rumah kami saja.. Maybe brother tu kesian tengok kami berdua selalu duduk depan rumah semata-mata nak online.. terima kasih wahai neighborhood yang baik hati.. semoga Allah merahmati kamu selalu (ececehh bila dah share password baru nak mendoakan orang.. apadaaa kau ni Farah Najwa)

* Dan akhir sekali saya celebrate new year di rumah sewa saja lorh.. tapi ditemani oleh 2 orang housemate kesayangan laa.. nasib baiklah diorang berdua ni tak keluar dating pegi mana-mana malam tu.. kalau tak mati keseorangan lah di rumah ni :'(.. hahahaha gedikkk

Rasanya itu saja lah yang boleh dikongsi bersama anda semua yang telah membuang masa membaca blog saya yang tidaklah seberapa popular macam blogger yang lain tu (tapi mau juga ni merasa kalau popular kihkihkih)..

Bah izinkan saya mengundur diri.. tapi pantun dulu baa.. sepandai-pandai kucing mengiau, pandai lagi kambing mengembek.. 

Sekian, dan terima kasih....

Yang benar
(SITI FARAH NAJWA AZMI)