Friday, September 19, 2014

Hampir Termasuk Dalam Golongan Gelandangan

Assalamualaikum w.b.t


Kelmarin Not ada emergency. Dia terpaksa balik Ganu (Terengganu) together with her siblings. So, dia terpaksa hantar saya pergi KTM Rawang pastu patah balik rumah. Ingat nak pergi sama tapi macam dah lewat pula saya nak pergi kerja kan. So, saya berseorangan la pergi kerja selama 2 hari. 

Alhamdulillah ada kawan-kawan saya yang baik hati sudi menumpangkan saya 2 malam kat rumah sewa diorang. Kalau diorang tiada mesti saya dah jadi golongan gelandangan (homeless) :'(.

Lepas habis kerja, saya terus membawa diri ke KL Sentral sebab dah janji dengan Ana tunggu dia kat situ. Lepas tu barulah kitorang ke rumah sewa Ana. Malam tu tidur kat rumah Rad. Rad dah balik dulu ikut kawan dia pergi jogging. 

Pukul 8.00 pm barulah jumpa Rad dekat warung. Dinner dulu. Malam tu barulah dapat makan Char Kueh Teaw. Rinduuuuuu. Sekali order yang besar terus hihi. Dan terima kasih kepada kawan Ana sebab belanja kitorang dinner ye :).

Supposed Ana pergi dating tapi dah kawan Ana tu ajak kitorang lepak sekali, so, ikut saja lah. So, kami pun naiklah kereta. Kawan Ana ajak lepak dekat dataran merdeka dekat KL. Tapi, pusing punya pusing. Round punya round, still tak dapat cari parking juga. Akhirnya keluar dari KL. Entah ke mana kawan Ana bawa kitorang tu. Sejam juga dalam kereta tu. Susah nak cari tempat lepak hihi. Tapi at the end kitorang lepak dekat Putrajaya saja. Tak lama pun lepak sana sebab hujan pula tiba-tiba. Kacau mood betullah :(. Kami pun terpaksalah balik. Lagipun dah lewat. Kena bangun awal pagi, pergi kerja.

Thanks to kawan Ana belanja dinner dan bawa kitorang jalan-jalan ye :)





Okay that's it.. paipye :)


0 Suka Bebelan Si Farah:

Post a Comment

Kalau Berani Komen Laa :))